LIBK

Färdigspelat i Svenska Cupen

25 oktober 2023 12:00
Herr

Ett svängigt och jämnt andra möte mellan Kalmarsund och Linköping slutade till slut med en förlust, där det avgörande målet kom i slutminutrarna.

Svenska Cupen Herr

Omgång 3

FBC Kalmarsund – Linköping IBK

Resultat: 5-6 (1-0, 2-4, 2-2)

Målskyttar Kalmarsund: Linus Malmström, Tim Nyander, Kevin Björkström, Kevin Haglund 2

Publik: 314

Kalmarsund inleder piggt och sätter press från första sekund. Båda lagen lyckas skapa några chanser vardera inledningsvis. Linköping lyckas efter en stund av svängigt spel etablera lite press mot Kalmarsunds mål. Kalmarsund löser pressen och skapar några fina lägen, Linköpings målvakt står upp bra och ser till att matchen fortfarande är mållös. Tätt inpå visar Carl Bending upp fina räddningar han med. 17.15 ådrar sig Linköping en utvisning och Kalmarsund tar också vara på det genom att göra 1-0 genom Linus Malmström. Assistpoängen får Tim Nyander. En svängig första period skrivs till 1-0.

Trots en jämn start på den andra perioden gör Linköping 1-1 efter 2.37. Matchen fortsätter att vara jämn med chanser åt båda hållen, men halvvägs in i perioden gör Linköping mål igen. 12.02 går det undan då Kalmarsund står för ett snabbt uppspel som Tim Nyander förvaltar, denna gång står Linus Malmström för assisten. 13.29 in i perioden tar dock Linköping ledningen igen, målet kommer i powerplay. 16.17 spelar Kalmarsund powerplay igen. Kalmarsund gör återigen mål i numerärt överläge, Kevin Björkström blir assisterad av Kevin Haglund. Med nio sekunder kvar av mittperioden gör Linköping 3-4, vilket också blir periodens sista mål.

I tredje perioden är det Kalmarsund som inleder starkare och Kevin Haglund kliver fram och kvitterar, Linus Malmström bidrar med sin andra assist för kvällen. Efter slarv i offensiven, kan Linköping kontra in 4-5. Målet kommer med tretton minuter kvar att spela av perioden. Halvvägs in i perioden höjs tempot när Kalmarsund jagar kvitteringen och Linköping försöker stänga matchen. Med sex minuter kvar att spela av perioden visar Kevin Haglund hur stark han är framför mål när han för andra gången i matchen trycker in en boll från nära håll. Tim Nyander står för passningen fram till målet. 18.48 ställer Linköping om snabbt och får utdelning. Kalmarsund gör ett sista försök att kvittera, men Linköping står emot och slutreslutatet blir 5-6. Därmed är Kalmarsund ute ur Svenska Cupen, både herr- och damlaget.

Nu laddar vi om till oktobers höjdpunt, nämligen Rosa Helgen. Där spelar Herr, Dam och det Allsvenska laget hemmamatcher i SBB Arena iklätt rosa matchställ som senare auktioneras ut till förmån för kampen mot bröstcancer. Först ut är herrarna som möter IBF Falun på lördag, böka biljetter redan nu genom att klicka här.

Vi passar även på att påminna om vår insamling till kampen mot bröstcancer där alla bidrag räknas, stora som små!