Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Onsdag
23 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher

Nytt tvåårskontrakt med Matilda Sjödin

20 juni 2022 12:30
dam

Matilda Sjödin är klar för två nya år med FBC Kalmarsund. I och med det nya kontraktet får hon dessutom en ny roll inom föreningen.


Den 11 augusti 2021 skrev Matilda Sjödin på ett ettårskontrakt med FBC Kalmarsund. Knappt ett år senare väljer högerskytten att fortsätta sin karriär i SSL-nykomlingen. Det nya kontraktet är skrivet över de två kommande säsongerna.

"Det är ganska många olika delar som fick mig att vilja stanna kvar. Dels är det såklart att vi gick upp i SSL, det ska bli kul att fortsätta den resa vi har påbörjat och se hur vi står oss där. Sen trivs jag väldigt bra i Kalmar, och har nära till Öland som jag har koppling till. Det kanske viktigaste för mig är livet utanför, jag har extremt bra människor runt om mig som pushar mig och hjälper mig med allting utanför innebandyn" säger Sjödin.

I och med det nya kontraktet får hon en ny roll inom föreningen där hon bland annat kommer arbeta med samhällsprojekt för ökad rörelseglädje bland både skolungdomar och äldre.

"Jag börjar inte förrän i augusti, men det kommer dels att bli arbete med Moa (Tschöp) och "VG" (Viktor Gustavsson) med CSR-projekt. Sen kommer jag förhoppningsvis kunna bidra en del med det jag har läst i skolan och på det sättet kunna hjälpa föreningen att bli ännu bättre."

Trots skadebekymmer under stora delar av våren hann Sjödin göra hela 42 poäng (24+18) på 15 tävlingsmatcher under den föregående säsongen. Nästa säsong siktar hon på att fortsätta producera många poäng.

"Jag har alltid krav på mig att jag ska göra poäng. Jag är en sån spelare som vill och kan göra många mål. Jag har inget krav på mig själv poängmässigt, men kravet på mig själv är att jag ska göra mål på alla de lägen jag får" avslutar Sjödin.

Patrik Klockare Bäck om förlängningen:

"Matilda är en stjärnspelare, och en förebild på många sätt för våra yngre spelare i truppen och även våra unga tjejer i klubben som ser upp till våra elitspelare. Hon är en poängspelare och naturlig målskytt som alla vill ha, och kommer såklart vara jätteviktig spelare för vårt lag när vi nu kliver in i finrummet igen. Att vi nu knutit upp henne på ett 2-årsavtal känns riktigt bra. " säger Klockare Bäck.