Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match

Sista säsongen för Marcus Johansson och Simon Nilsson

2 mars 2021 09:00
herr

Marcus Johansson och Simon Nilsson har båda tagit beslutet att denna säsong blir den sista för dem i FBC Kalmarsund-tröjan. Båda två har Färjestadens IBK som moderklubb och tillsammans har de gjort närmare 550 matcher i FBC Kalmarsund och Färjestadens IBK sammanlagt. "Båda två har haft en enorm betydelse för föreningens framgångar", säger Adam Kallenberg, sportchef FBC Kalmarsund herr.


"Beslutet har vuxit fram, det har inte kommit över en natt. Jag haft en bra dialog med Kallenberg och Bäck, och tog beslutet för mig själv för några veckor sedan. Jag vill vara 100% motiverad att satsa vidare om jag ska göra det. Att spela innebandy på den här nivån tar mycket tid, och då vill jag vara helt motiverad att fortsätta spela om jag ska göra det, så denna säsong blir den sista för min del", säger Simon Nilsson om sitt beslut att avsluta karriären efter denna säsong. Han berättar att det var svårt att ta beslutet, men att han nu kan spela avslappnat utan att behöva tänka på framtiden under slutet av säsongen.

"Efter mitt beslut om att inte spela vidare var det en stor lättnad för min del - även om det var ett väldigt tufft beslut. Nu ska det bli riktigt kul att gå in i och ge allt i de sista matcherna och sedan i slutspelet", säger Simon om känslan att gå in i föreningens första slutspel. Han har inte hunnit planera framtiden helt ännu - men han ser fram emot sommaren:

"Det blir nog första sommaren sen jag var liten och började spela innebandy där jag får en ledig sommar, så i år får jag chansen att spendera mycket tid med familjen under sommaren", avslutar Simon Nilsson.

"För min del har min känsla varit rätt länge att detta är min sista säsong. Jag skrev på ett ettårskontrakt inför säsongen, så jag har varit inställd på att det kan vara min sista säsong, och nu på slutet har jag bestämt mig definitivt, och jag känner mig trygg i beslutet", säger Marcus Johansson när han berättar om sitt beslut att avsluta elitkarriären.

Det stundar en avslutning på grundserien och sedan spel i slutspelet, det första någonsin för FBC Kalmarsund.

Jag har en positiv känsla inför slutspelet. Jag försöker njuta så mycket det går av varje träning och match nu på slutet, när jag vet att det blir det sista jag gör på denna nivå.", säger "Mackan" Johansson.

Han vet redan nu vad han kommer att sakna när karriären är över efter säsongen.

"Jag kommer sakna att spela i ett lag, att få komma ner på en träning eller match och uppleva den fina stämning vi har i omklädningsrummet. Självklart kommer jag också att sakna matcherna och att spela inför publiken i KIFAB Arena."

Adam Kallenberg har varit tränare för både Marcus Johansson och Simon Nilsson under många säsonger, både i Färjestadens IBK och i FBC Kalmarsund. "Det är två spelare som har betytt oerhört mycket för först Färjestadens IBKs framgångar, och senare FBC Kalmarsunds framgångar. Båda två var en otroligt viktig faktor i vårt SSL-avancemang 2018 och det är två spelare med en erfarenhet som är omöjlig att ersätta. Vi har velat ha tålamod i dialogen med Marcus och Simon, för att låta dem ta beslutet själva när de har varit redo att göra det!