Lördag
21 Nov 1 match
Lördag
28 Nov 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Söndag
20 Dec 1 match
Onsdag
30 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Söndag
24 Jan 1 match
Onsdag
27 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match

Stina Callerfjord klar för FBC Kalmarsund

22 februari 2021 14:50
dam

FBC Kalmarsund och målvakten Stina Callerfjord är överens om ett avtal och hon ansluter från Riksinnebandygymnasiet i Umeå till FBC Kalmarsund inför säsongen 2021/22. "Långsiktigt vill jag bidra till att FBC blir ett etablerat lag i SSL och så småningom att vi tävlar om SM-guldet", säger Stina Callerfjord om valet att spela i FBC Kalmarsund nästa säsong.


"FBC Kalmarsund har något väldigt spännande på gång i deras satsning. Föreningen är professionell och erbjuder otroligt bra förutsättningar för oss spelare som ger oss möjligheten att verkligen tävla och etablera oss som lag. Med ett bra gäng med höga målsättningar och ambitioner i laget i kombination med de goda möjligheterna i klubben kändes det som ett väldigt naturligt och spännande val", säger Stina Callerfjord om sitt beslut att spela i FBC Kalmarsund nästa säsong.

Vad har du fått för intryck av föreningen och staden?

"FBC Kalmarsund har gjort ett väldigt bra intryck på mig under de besök och samtal som gjorts. De har imponerat med en fantastiskt bra helhet och en röd tråd genom hela organisationen vilket också gjort att valet kändes väldigt naturligt. Det här är en klubb som menar allvar och det ska bli kul att få vara en del av deras resa. Kalmar är dessutom en jättefin stad där jag tror och hoppas att jag kommer trivas bra.

Hur har din tid på RIG varit?

"Min tid på RIG har vart en berg- och dalbana från start till slut. Jag har under dessa tre säsonger fått möta både medgångar och motgångar och genom dem växt bitvis som både människa, innebandyspelare och atlet. RIG ger oss nycklar och förutsättningar att växa som människor och idrottare, och det känns som att jag har lyckats ta vara på det på ett bra sätt. Det är tre år som format mig och som jag kommer bära med mig saker från i resten av livet och innebandykarriären. I och med covid-19 har väl inte vår årgångs RIG-tid sett likadan ut som tidigare årskullar, men förhoppningen och det ultimata vore att få avsluta ordentligt med ett SM-guld i juni. Det kommer att vara tufft att lämna RIG och främst alla människor här som blivit som en familj, men det känns samtidigt oerhört kul med den nya resan i Kalmar"

Jag skulle beskriva mig som en atletisk målvakt som spelar aktivt i målområdet och som hörs och bidrar med mycket snack bakifrån. Till det offensiva kan jag förhoppningsvis bidra med ett och annat utkast också. Jag avskyr att förlora och gör allt för att vinna.

Vad har du för mål i framtiden med laget och för din egna del?

"Kortsiktigt är målet efter RIG att komma på plats i Kalmar och komma in i laget. Med laget är målet att vi ska tävla om ett SSL-kontrakt och sedan etablera oss där. Jag tror stenhårt på laget och föreningen och vet att vi har förutsättningarna att lyckas med det om vi gör jobbet på plan. Långsiktigt vill jag bidra till att FBC blir ett etablerat lag i SSL och så småningom att vi tävlar om SM-guldet. I framtiden vill jag vara med och vinna ett VM-guld med landslaget", avslutar Callerfjord.

"Att U19-landslagsmålvakten Stina Callerfjord, väljer oss känns helt fantastiskt. Att vi i den satsning vi gör kunna stärka upp vår redan fina målvaktssida ytterligare gör att vi får en konkurrens och spets som är nödvändig. Dessutom förväntar vi oss att Stina tillför en mentalitet och inställning till träning som kan utveckla vår lagkultur ytterligare", säger Patrik Klockare Bäck, sportdirektör i FBC Kalmarsund.

Stina Callerfjord

Position: Målvakt

Född: 2002

Nuvarande klubb: RIG Umeå IBF

Moderklubb: Pixbo Wallenstam IBK

Landskamper: 2 U19-landskamper

Matcher allsvenskan: 35 matcher, en assist