28 Mar 1 match

Kalmarsund reducerade i semifinalserien

13 april 2021 21:35
herr

FBC Kalmarsund vann borta mot IBF Falun med 4-5 i semifinal 4 och förlängde därmed serien. Det står nu 3-1 i matcher till Falun.

IBF Falun - FBC Kalmarsund

4-5 (1-2, 1-1, 2-2)

Skott: 27-14 (7-5, 11-3, 9-6)

Målskyttar Kalmarsund: Simon Nilsson 3, Kevin Haglund, Gustav Wadell

Efter ännu en uddamålsförlust på hemmaplan var Kalmarsund tvungna att vinna i Guide Arena för att hålla matchserien vid liv. Precis som i de senaste matcherna gjorde man lite förändringar i laguppställningen och Kevin Björkström flyttades upp till forward. Men det var två defensiva backar som skulle hitta nätet för Kalmarsund i den första perioden. Först gjorde den ovana målskytten Gustav Wadell inga misstag när han lyfte upp bollen i nättaket i en kontring. Sedan fick den lite mer målfarliga Simon Nilsson yta i höga slottet och hittade krysset, vilket inte var det sista vi skulle få se från hans klubba denna kvällen. Innan den första perioden var över hann Falun reducera till 1-2 i numerärt överläge, när Alexander Galante Carlström slog in en stolpretur.

Andra perioden saknade länge några mål, även fast Falun hade mycket bollinnehav och skapade en del chanser. Hemmalaget skulle dock tillslut hitta en kvittering när Emil Johansson rundade både målet och Kalmarsunds målvakt Kalle Bending innan han gjorde 2-2 efter 14.29 av den andra perioden. I förra matchen lyckades Falun att rycka ifrån inför den tredje perioden, men denna gång var det istället Kalmarsund som gav sig själva ett bättre utgångsläge inför sista 20 minuterna. På en frislagsvariant kunde Simon Nilsson bomba in 2-3 vilket stod sig perioden ut.

När matchen i början av den sista perioden stod och vägde kunde Kevin Haglund bryta bollen på mittplan och på det efterföljande friläget lägga in 2-4-målet bakom Johan Rehn i hemmamålet. Kalmarsund nöjde sig inte där utan ökade på ledningen till 2-5 efter 12.35 när Simon Nilsson återigen hittade det bortre krysset, och gjorde sitt tredje mål i matchen. Med mindre än fem minuter kvar tog Falun sin time-out och valde att ta ut målvakten vilket direkt skulle belöna sig. Efter inte ens en minut hittade Alexander Galante Carlström en liten yta mitt i slottet och slog in 3-5 reduceringen på volley. Hemmalaget fortsatte att trycka på och med 1.30 kvar av matchen klev Malte Lundmark in i banan och satte bollen i det bortre hörnet. Kalmarsund höll dock undan 4-5 resultatet och tog därmed sin första seger i semifinalserien.

Det står nu 1-3 i matchserien och på torsdag väntar semifinal 5 hemma för Kalmarsund i KIFAB Arena. Falun har fortsatt matchboll och behöver en vinst för att nå en SM-final.