Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match

Kalle Bending och FBC Kalmarsund förlänger kontraktet

15 juni 2020 16:30
herr

Målvakten Kalle Bending kom till FBC Kalmarsund från Visby IBK inför lagets första säsong i SSL för två år sedan och startade förra säsongen majoriteten av matcherna i mål. Totalt har det blivit 61 matcher i klubben - nu har han skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22.


"Föregående säsong fick jag stort förtroende, något som också ledde till bra prestationer. Det kändes riktigt trist att inte få spela slutspel, speciellt eftersom att det kändes som att vi peakade i slutet av säsongen. Man får använda den känslan som bränsle under skivstängerna i sommar", säger Kalle om säsongen som i våras blev kortare än planerat när slutspelet ställdes in.

"Jag är glad att det blir en fortsättning i FBC Kalmarsund och Kalmar. Folk stöttar oss i både med- och motgång och det är vi tacksamma för. Jag drömmer om att spela SM-final innan jag lägger av och är övertygad om att FBC Kalmarsund kan stå där innan mina dagar på planen är räknade. Så valet att förlänga var egentligen en no-brainer", säger han om sitt beslut att förlänga kontraktet.

Bending är laddad inför en ny säsong.

"Utsikterna är fina till nästa säsong, med Jontes (Jonathan Bengtsson) försäsong i ryggen kommer till och med Kevin Björkström kunna flytta folk framför egen kasse!"

Adam Kallenberg, elitkommittén:

"Hade jag sålt ut Kalle Bendings matchförberedelse på pay-per-view skulle inkomsterna bli större än Belgiens BNP. En mer påkopplad och noggrann spelare är svårt att hitta. Drivet för personligt förbättring finns ständigt där som en påminnelse att viljan och ambitionen inte har något tak", säger Kallenberg om hur Bending är som målvakt, och han är nöjd att det blir två nya säsonger i KIFAB Arena för #72.

"Jag är oerhört tillfreds att Gävlepojken valt att stanna och utvecklas hos Kalmarsund de kommande två åren. Vår trogna publik kommer få njuta av akrobatiska och atletiska kattliknande räddningar även fortsättningsvis", avslutar Adam Kallenberg.