Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match

Moa Tschöp till FBC Kalmarsund

22 juni 2021 10:55
dam

Den senaste säsongen spelade Moa Tschöp i Svenska Superligan med Täby FC IBK och stod där för 53 poäng på 25 matcher. Nu är hon och FBC Kalmarsund överens om ett treårskontrakt. "Det känns otroligt roligt, inspirerande och utvecklande", säger Moa Tschöp om att skriva på för FBC Kalmarsund.


"Mitt val föll på Kalmarsund eftersom att jag vill tillhöra en förening som ligger i framkant inom innebandyn, vilket jag tycker att FBC Kalmarsund gör. Från den första kontakten har föreningen uppträtt väldigt professionellt. Det blir en ny resa för mig att vara med och bygga något från grunden istället för att spela i ett lag som direkt går för SM-guld, och den utmaningen gör mig väldigt motiverad", säger hon om att skriva på för FBC Kalmarsund.

Tschöp har spelat för Balrog, Djurgården, Mora och Täby i SSL och vunnit SM-guld med alla fyra lag. Totalt har hon gjort 13 säsonger i högstaligan, och på dessa gjort över 600 poäng i grundserie och slutspel totalt.

"Som spelare vill jag gärna synas i målprotokollet på något sätt och jag vill vara med och avgöra matcher. Jag är i grunden en offensiv spelare men i mina absolut bästa stunder är jag lika bra offensivt som defensivt. Utanför planen är jag lite lugnare som person än vad jag kan vara på planen när vinnarskallen kommer fram."

Tschöp har gjort 58 landskamper för Sverige, och gjort 36 mål, 50 assist och 86 poäng på dessa.

"Mina målsättningar är att på bästa möjliga sätt bidra till att vi ska ta steget upp till SSL och att vi sedan ska slåss om de finaste medaljerna. Jag vill också vara med och vara en bidragande faktor till att innebandyn utvecklas i stort genom att vara med och ta upp FBC Kalmarsund till SSL."

"Moa Tschöp är en spelare av sådan kvalitet och dignitet att innebörden för den här rekryteringen är ovärderlig. Hennes spelmässiga nivå och pondus kommer stärka oss rejält. Moa är dessutom en spelare som vi i kommande kval och slutspel kan förvänta oss det bästa av när det krävs som mest då hon har en oöverträffad förmåga att leda sitt lag i viktiga lägen på säsongen. Personligen har jag otaliga tillfällen under de senaste 10 åren suttit med matchplaner anpassade efter hur Moa ska stoppas, utifrån det perspektivet känns det extremt spännande och lite skönt att kunna nyttja hennes styrkor i vår verksamhet istället", säger Alexander Brinkmann, operativ sportchef om rekryteringen av Moa Tschöp.

Klubbchef Per Viberg belyser innebörden av värvningen inte bara innanför sargen, utan även utanför.

"Värvningen av Moa Tschöp till FBC Kalmarsund ger hela vår satsning på damsatsning energi och kraft. Vi visar allvar med att vi ska göra samma resa som med herrarna - att gå från allsvenskan till att etablera oss som ett topplag i SSL.
Vårt projekt JÄMSTÄLLDHETSMATCHEN VISION 2025 där vi har som målsättning att, tillsammans med våra partners, inget av våra elitlag ska ha lägre ersättning än 40 % av våra löner till elitspelare senast 2025. Projektet kommer att rita om kartan för FBC Kalmarsund, innebandyn och förhoppningsvis bidra till en förändring för damidrott i stort. Moa kommer att bli heltidsanställd i föreningen som elitspelare och som konsulent på kansliet där hon kommer att jobba med CSR-frågor och med att stärka framförallt flicksidan", säger Viberg

Unihoc, Craft, Kalmarhem, Liljas, Calmarsunds VVS, Ålem Sparbank, Länsförsäkringar, Elajo och Multibygg är partners till JÄMSTÄLLDHETSMATCHEN VISION 2025 - FBC Kalmarsund vill rikta ett extra stort tack till er!

Moa Tschöp kommer att spela i tröja #14 och kontraktet är skrivet över de kommande tre säsongerna.

Moa Tschöp

Född: 1992-01-28

Moderklubb: Hässelby/Kälvesta IBK

Position: Back

Fattning: Vänster

Statistik i SSL (grundserie): 323 matcher, 208 mål, 290 assist, 498 poäng

Statistik i SSL (slutspel): 93 matcher, 55 mål, 62 assist, 117 poäng

SM-guld: 2009 (Balrog), 2011 (Djurgården), 2014 (Djurgården), 2015 (Mora), 2019 (Täby)

VM-guld: 2013, 2015, 2017, 2019

Övriga utmärkelser: Årets spelare i SSL 2017/2018, vinnare poängligan SSL 2017/18 (76 poäng), poängbäst genom tiderna bland backar i SSL/Elitseriens historia i både grundserie och slutspel