Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Kalmarsund
KAL

Sista matchen för grundserien

12 mars 2021 15:30
herr

FBC Kalmarsund reser under lördagen till Göteborg för att möta Pixbo Wallenstam. Den sista matchen innan slutspelet drar igång.


En match återstår men som bekant är Kalmarsund andraplats i tabellen redan klar. För motståndet står Pixbo som Kalmarsund har haft det tufft mot sedan man tog klivet upp i högsta serien. I säsongens första möte fick Pixbo med sig två poäng från KIFAB Arena. Pixbo hämtade upp ett tvåmålsunderläge i slutminuterna och avgjorde sedan i förlängningen efter en kontroversiell utvisning för Kalmarsund. Hemmalaget tog ledningen flertalet gånger men Pixbo kom tillbaka varje gång, i en match som innehöll mycket utvisningar och en del misstag.

Pixbo har inför slutomgången två poäng upp till slutspelsplatsen som Linköping nu innehar. En poäng ovanför ligger Helsingborg och dessa två lag möter varandra i slutomgången. För Pixbo är det seger som gäller, allra helst såklart tre poäng, men även två poäng kan räcka. Man lär hålla ett nära öga på vad som händer i Linköping, och hoppas framförallt inte att matchen slutar oavgjort med en Linköpingsvinst efter förlängning, för då är man ute från slutspelet oavsett eget resultat.

Med hjälp av bättre målskillnad än både Linköping och Helsingborg har man dock chansen att gå till slutspel ifall något av lagen vinner det mötet samtidigt som man slår Kalmarsund. För Kalmarsunds egna del gäller det att hitta någon form av motivation för att göra en bra insats. Resultatet i sig spelar kanske mindre roll för serieresultatet, men man hade gärna tagit med sig en bra prestation när man ska spela slutspel för första gången med start nästa vecka.

Kalmarsund har möjlighet att rulla på flera spelare, med nästan hela truppen tillgänglig. Jesper Lindström åker inte med laget, men förväntas vara redo till nästa vecka. Direkt efter lördagens match är det dags för topplagen att välja slutspelsmotståndare, med Storvreta som väljer först innan Kalmarsund får göra sitt val. Med tanke på det jämna racet kring slutspelsstrecket lär tränarna ha noga koll på de berörda matcherna innan kvartsfinalerna kan spikas.

Slutomgången spelas imorgon lördag klockan 15.00 för samtliga lag.