HIF

Vändning och vinst i premiären

16 september 2023 20:00
Herr

Herrarnas SSL-premiär bjöd på en riktig målshow och många tuffa dueller. Trots en svag inledning av matchen gör man en riktigt stark fortsättning och inkasserar säsongens första trepoängare.

Svenska Superligan Herr

Omgång 1

FBC Kalmarsund – Hagunda IF

Resultat: 12-5 (2-2, 5-3, 5-0)

Målskyttar Kalmarsund: Kim Nilsson, Kevin Haglund 4, Filip Nilsson, Filip Forman 3, Victor Wettergren 2, Albin Hedstål

Publik: 703

Kalmarsund kliver ut med hög press inledningsvis, men efter en minut spelad av matchen kan Hagunda göra matchens första mål i SBB Arena. Minuten därpå åker Kalmarsund på en ny kalldusch när Hagunda utökar ledningen till 2-0. Hagunda ligger högt uppe och pressar, men Kalmarsund spelar sig ur pressen flera gånger. Kalmarsund jobbar sig in i matchen, och halvvägs in i första perioden har Kalmarsund tagit över bollinnehavet. Vid 14.33 står Kim Nilsson perfekt placerad framför Hagundas målvakt och kan göra 1-2 efter en fin framspelning av Albin Hedstål. Strax därefter kvitterar Kevin Haglund på volley och blir assisterad av Kevin Björkström. Med bara sekunder kvar av första perioden ligger Kalmarsund på, men efter att bollen studsat runt vid mållinjen lyckas Hagunda till slut rensa, och första perioden slutar 2-2.

Andra perioden hinner knappt börja innan Kevin Haglund både skjuter av sin klubba och samtidigt skjuter in 3-2, denna gång assisterad av Linus Malmström. Därmed gör Linus Malmström också sin första poäng i SSL för Kalmarsund. Efter 6.07 in i andra perioden gör Filip Nilsson sitt första mål i Kalmarsundtröjan, framspelad av William Forsman Eklund. Nygamle Filip Forman kliver fram bara några sekunder senare och Kalmarsund utökar till 5-2. Linus Malmström står för sin andra assist för dagen. Kalmarsund fortsätter att trycka på och gör 6-2 efter en frislagsvariant. Victor Wettergren är sist på bollen och gör därmed sitt första SSL-mål i Kalmarsundströjan, assisten kommer från Kim Nilsson. Axel Adebrink får även han presentera sig ordentligt i Kalmarsundströjan när han halvvägs in i andra perioden räddar ett friläge. Däremot reducerar Hagunda till 6-3 minuten därpå. Hagunda gör 6-4 när det återstår fyra minuter av den andra perioden. Vid 17.41 är det Kalmarsunds tur att göra mål igen. Filip Forman gör sitt andra mål för dagen och blir assisterad av Tim Nyander. Periodens sista mål gör Hagunda, och efter två spelade perioder leder Kalmarsund matchen med 7-5.

Tredje perioden inleds med ett högt tempo från båda lagen. Efter 2.49 in i perioden gör Kalmarsund 8-5 via Filip Forman, hans tredje mål i matchen. Han blir återigen assisterad av Linus Malmström. Fem minuter senare gör även Kevin Haglund sitt tredje mål för dagen, återigen på en volley. Assisten står Linus Malmström för, vilket innebär hans fjärde assist i matchen. Halvvägs in i sista perioden kliver Kevin Haglund fram och gör mål igen, passningen kommer från Kevin Björkström denna gång. Kalmarsund utökar till 11-5 efter 11.42 in i den tredje perioden. Victor Wettergren gör målet, och Albin Hedstål står för assisten. Matchens sista mål kommer i slutminutrarna och signeras av Albin Hedstål, assisterad av Victor Wettergren. Matchen slutar 12-5 till Kalmarsund som vinner premiären.

Härnäst väntar Mullsjö borta för herrarnas del och damerna tar emot Thoréngruppen hemma i SBB.