28 Mar 1 match

Uttåg ur Svenska Cupen

10 oktober 2023 21:28
Dam

En svängig och jämn kvartsfinal slutade i en snöplig förlust för Kalmarsund under tisdagskvällen. Förlusten innebär att man är utslagna ur Svenska Cupen eftersom enkelmöte gäller i kvartsfinalerna.

Svenska Cupen Dam

Kvartsfinal

FBC Kalmarsund – Västerås Rönnby IBK

Resultat: 5-6 (2-2, 3-3, 0-1)

Målskyttar Kalmarsund: Ellen Gunnarsson, Dominika Buczek, Clara Hellgren 3

Publik: 138

Matchen inleds med Västerås Rönnby sätter press på Kalmarsund. Melanie Holtorf som tävlingsdebuterar i mål för Kalmarsund står dock för några viktiga räddningar. Ungefär åtta minuter in i perioden lyckas ändå Västerås Rönnby göra matchens första mål. Två minuter senare kommer också 2-0. Bortalaget ligger högt med laget och fortsätter pressa ner Kalmarsund. Efter 16.34 lyckas Kalmarsund etablera lite spel i anfallszon och Ellen Gunnarsson styr in en passning av Evelina Petersson och därmed är det reducerat till 2-1. Två minuter senare gör Dominika Buczek en fin brytning och kan göra 2-2 med lite hjälp från en Rönnbyspelare.

40 sekunder in i andra perioden gör Kalmarsund 3-2 genom Clara Hellgren, assisterad av Ebba Gustavson. Ebba gör därmed också sin första poäng för a-laget. Kalmarsund inleder andra perioden starkt och styr spelet. 5.36 utökar Clara Hellgren ledningen till 4-2, assisterad av Dominika Buczek. Halvvägs in i andra perioden står Melanie Holtorf återigen för några fina räddningar, samtidigt som försvaret står upp bra. 13.23 reducerar Rönnby i powerplay. Några sekunder senare gör Clara Hellgrn 5-3 på en halvvolley efter en fin passning av Dominika Buczek. Clara Hellgrens tredje mål för kvällen och Dominika Buczek tredje assist för kvällen. Rönnby ger sig inte och gör 5-4 med fem minuter kvar att spela av perioden. Kvitteringen kommer minuten därpå och efter två spealde perioder är matchen återigen utjämnad.

Tredje perioden inleds med chanser åt båda håll, men utan någon utdelning. Halvvägs in perioden etablerar Rönnby press mot Kalmarsund, men ett hårt arbetande Kalmarsund står emot bra. Perioden fortsätter att vara jämn fortsättningsvis. Med ungefär en minut kvar att spela av den tredje perioden lyckas Rönnby trycka in 5-6. Kalmarsund gör ett sista försök att få till en kvittering genom att byta in Moa Tschöp, som varit borta på grund av skada, dock utan någon utdelning. Slutresultatet blir 5-6 och Kalmarsund är därmed utslagna ur årets upplaga av Svenska Cupen.