Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

FBC Kalmarsund lånar Filip Forman och Jan Malič från Fbš Bohemians

20 oktober 2020 18:00
herr

FBC Kalmarsund är överens med den tjeckiska klubben FbŠ Bohemians om en utlåning gällande spelarna Filip Forman och Jan Malič. Lånet gäller minst tre veckor framöver, och kan komma att pågå längre än så. Spelarna är födda 2002 och 2003.


Patrik Klockare Bäck i FBC Kalmarsund berättar om bakgrunden till övergångarna:

"FbŠ Bohemians är en av klubbarna i Tjeckien som jag personligen sedan flera år haft en bra dialog med, vilket bland annat gjorde att de deltog i vår miniturnering på försäsongen här i Kalmar. Nu stängde tjeckiska ligan ner tillfälligt och då dök möjligheten upp att låna in ett par av deras unga spelare, dels för oss att bekanta oss med dem inför framtiden och samtidigt ge spelarna möjligheten att få träna och spela med en svensk klubb. Vi har haft en god dialog med Martin Forman i Bohemians ledarstab."

"Killarna kommer under tiden träna både med vårt division 1-lag, SSL-lag och även med vårt NIU-gymnasium. Vi kan erbjuda spel i JAS, H1 och SSL-laget vilket vi tycker är en styrka. Det återstår att se hur mycket spel det blir i SSL för Filip och Jan, just nu ligger Filip Forman närmast SSL-nivån", säger Patrik Klockare Bäck.

Så här säger han om spelarna:

"Filip Forman är född -02 och är en spelare jag följt sedan han var 13-14 år och deltog i en av turneringarna i Falun som klubben brukar delta i. Det är en spelare med snabba fötter, bra blick för spelet och fina handleder. Han har bra erfarenhet från både U19- och A-landslaget i Tjeckien med bland annat VM-Guld i senaste U19-VM 2019."

"Jan Malič är född -03 och är en stor talang som tippas bli nästa spelare från FbS Bohemians talangfabrik att slå igenom. En playmaker som kan spela på flera positioner vilket vi tycker är jätteintressant. Det ska bli spännande att se hur han kommer att klara sig på svensk mark."

"Självklart är detta bra för oss, dels att testa unga talanger men även sätta FBC Kalmarsund på världskartan och visa att vi kommer vara en klubb att räkna med framöver" avslutar Patrik Klockare Bäck, en av två sportchefer i klubben.