Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Ebba Johnson uppflyttad till A-truppen

11 oktober 2019 17:00
dam

Ebba Johnson gjorde förra säsongen en match i allsvenskan, och har funnits med i truppen till matcherna nu under säsongsstarten. Nu är det klart att hon blir uppflyttad till A-laget permanent.


Ebba Johnson är född 2002 och har Färjestadens IBK som moderklubb. Förra säsongen spelade hon i divison 1-laget samt i juniorallsvenskan, och även representerade småland i distriktslags-SM. Hon gjorde totalt 23 poäng i JAS när FBC Kalmarsunds DJ17 tog sig hela vägen till innebandyfesten. I division 1 stod hon för 3 mål och 10 assist på 9 matcher.

Så här säger lagets huvudtränare Krister Carlsson om Ebba Johnson:

"Det är med stor glädje vi får in Ebba i den allsvenska truppen efter att hon valt att tacka ja till allsvenskt kontrakt. Det är så klart också väldigt roligt att FBC fortsätter att utbilda och flytta upp egna talanger till representationslaget"

"I Ebba får vi en hårt arbetande spelare, som alltid ger hundra både på träning och match. Hon är med sin fart ett farlig hot framåt men det är framförallt som bollvinnare i egna zonen vi kommer använda henne. Ebba kommer att gå som center men ni kommer säkert får se henne även som back under säsongen också. Ebba har också ett år kvar i juniorallsvenskan och kommer säkert vara med även där och bidra till vinterns framgångar. Det ska bli väldigt roligt att få följa hennes utveckling nära kommande säsonger i FBC Kalmarsund"

Ebba Johnson kommer att spela med nummer 4 på tröjan.

Här bokar du biljetter till helgens hemmamatcher!