Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Måndag
31 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Louise Mannerstål till FBC Kalmarsund

20 juli 2021 10:51
dam

FBC Kalmarsund är överens med målvakten Louise Mannerstål om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22. Hon ansluter från Nykvarns IBF i allsvenskan, och hon har tidigare även representerat FBI Tullinge och Huddinge IK. "Det känns riktigt spännande att få utvecklas tillsammans med det här laget", säger hon om att skriva på för FBC Kalmarsund.


"Det känns väldigt bra. Jag är sjukt taggad på kommande säsong. Jag har bara spelat i Stockholmslag tidigare och kände att det var dags för ett miljöombyte. FBC Kalmarsund gör ju en ordentlig satsning nu och det kommer vara riktigt kul att få vara med på den här resan.", säger Louise Mannerstål om sitt beslut att flytta till Kalmar inför den kommande säsongen. Hon har besökt Kalmar och föreningen tidigare under sommaren, och berättar att hon har en koppling till staden sedan tidigare.

"Min pappa är född och uppvuxen i Kalmar och jag har spenderat många somrar här så det känns väldigt rätt att välja just Kalmar. Än så länge har jag bara hunnit med en träning med laget, men det har känns riktigt bra. FBC Kalmarsund är en storsatsande klubb och förening och allt har vart väldigt proffsigt hittills, det märks att klubben vill det där lilla extra. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben. ", säger hon om sina intryck hittills.

Hon berättar om sig själv som spelare samt sina mål för den kommande säsongen:

"Jag är en målvakt som gillar att styra spelet bakifrån. Jag vill ha full koll på bollen i alla situationer och jag brukar höras högt och tydligt. Jag har bra spelförståelse och förhoppningsvis kan det bjudas på några sköna utkast. Målet är ju att få gå upp i SSL med de här tjejerna, det kommer bli en tuff säsong men det känns riktigt spännande att få utvecklas tillsammans med det här laget.

"Louise Mannerstål är en målvakt som tidigt hade fallenhet att rädda innebandybollar. Efter en tid med växelvis spel i Division 1 och Allsvenskan tror vi nu att hon i vår miljö ska få förutsättningar att närma sig den potential hon besitter. Louise förmåga att se sin roll och utveckling hos oss på ett långsiktigt sätt är också betydande i denna rekrytering. Det gör att hennes totala lämplighet till att utgöra en målvaktsduo med Thea Ekholt är fullskalig och vi med stor tillförsikt kan gå in i säsongen med en fantastisk målvaktsuppsättning", säger Alexander Brinkmann, operativ sportchef i FBC Kalmarsund.

Louise Mannerstål kommer att spela i tröja #31 i FBC Kalmarsund.

Fakta Louise Mannerstål:

Född: 1998

Position: Målvakt

Moderklubb: Huddinge IK

Tidigare klubbar: Huddinge IK, FBI Tullinge, Nykvarns IBF