Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match

FBC Kalmarsund förstärker satsningen på damverksamheten och anställer operativ sportchef

4 december 2020 12:30
dam

FBC Kalmarsund förstärker satsningen på damverksamheten för att flytta fram positionerna och ta över ledartröjan inom svensk innebandy. 

FBC Kalmarsund ska ge elitlagen lika förutsättningar varpå vi, från nästa säsong, tillsätter en ny tjänst kring föreningens sportsliga verksamhet; tjänsten som operativ sportchef.


FBC Kalmarsund ska inom fem år ha minst en 60/40-fördelning på ersättningar i föreningens elitverksamhet. Vi sjösätter även en tydlig satsning, "vision miljon", med mål att dra in en miljon kronor per säsong från företag som ser värdet att sponsra jämställt. Pengar som öronmärks till vår satsning på dam och en viktig del för att nå vårt mål. 

Vision miljon – ”en jämställd förening, på riktigt”.

Det ska finnas samma möjligheter för alla, oavsett kön, att spela innebandy i FBC Kalmarsund.

Hos oss ska idrottsutövning värderas lika oavsett kön och prioriteras på ett likvärdigt sätt.

FBC Kalmarsund ger idag samma förutsättningar kring träningsmöjligheter, material samt resor och kost till våra elitlag. 

Att till nästa säsong ge båda våra elitlag samma förutsättningar kring ekonomiska resurser för ledarstaben är nästa och ett viktigt steg för en helt jämställd verksamhet. 

Nästa steg och mål är att lyfta statusen på daminnebandy och höja ersättningen för damspelare och få fler föreningar att haka på.

Vi vill vara loket som gör att lönenivån höjs och där ett mål är att inom två år ska sveriges bäst betalda innebandyspelare på damsidan vara en spelare i FBC Kalmarsund. 

Målet är att inget av våra elitlag, ersättningsmässigt, ska ha mindre än 40 % av den totala lönekostnaden för vår elitverksamhet senast säsongen 2025/2026. Per Viberg, klubbchef om ”vision miljon” 
”Detta är den mest spännande satsningen vi gjort i FBC Kalmarsund hittills. Jag är övertygad om att vi kommer att bidra till att kartan ritas om”. Jag känner mig trygg i att näringslivet är med på banan och gärna förknippas med FBC Kalmarsund och vår satsning på 60/40”.

Den nya tjänsten som operativ sportchef på damsidan, kommer att innebära att den anställde är ytterst ansvarig för dam- och flickverksamheten i FBC Kalmarsund och FBC Kalmarsund Ungdom. Sportchefen kommer även att jobba operativt i elitlaget tillsammans med övriga i ledarstaben. En annan arbetsuppgift är att stärka föreningens flickverksamhet i Kalmar och på Öland, där utbildning av föreningens ledare är en viktig del. 

Alexander Brinkmann kommer att från den 1 maj att gå över från sin roll som tränare i föreningens herrlag till sin nya roll som operativ sportchef för FBC Kalmarsunds damlag.

Per Viberg om den nya tjänsten: ”Att tillsätta en ny roll som operativ sportchef är ett naturligt steg för att skapa förutsättningar att nå föreningens mål, att på sikt konkurrera om de ädlaste medaljerna på damsidan. Tjänsten innebär att både dam och herr har samma resurser kring elitverksamheten, vilket är ett viktigt mål för föreningen”.

 ”Det finns som jag ser det, ingen som är bättre lämpad för denna roll än Alexander.
Hans kännedom om föreningen tillsammans med hans bakgrund är unik.
Alexander kommer vara arkitekten bakom FBC Kalmarsunds nya femårsplan som sträcker sig från säsongen 2021/2022 – 2025/2026”.