Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Tobias Lindström uttagen till landslaget

23 oktober 2019 10:30
landslag

Den 8-10 november åker Sveriges herrlandslag till Finland och spelar Euro Floorball Tour, där matcher mot Finland, Tjeckien och Schweiz väntar. I dag släpptes Sveriges trupp, där FBC Kalmarsunds Tobias Lindström finns med, som gör landslagsdebut, och även Kim Nilsson.


"Vi försöker bygga vidare på det som har varit en stomme i landslaget. Men vi har också valt att ta ut några spelare med mindre eller ingen erfarenhet. Det här är det sista riktiga tillfället att testa inför VM-förberedelserna nästa år", säger förbundskapten Mikael Hill till innebandy.se.

Tobias Lindström spelade U19-VM för Sverige 2013 i Tyskland, där det blev guld. I U19-landslaget gjorde Lindström 8 poäng på 9 matcher.

"Det är en offensiv back med ett väldigt bra spelsinne. Han följer naturligt med i anfall, men är också van vid att spela liknande försvarsspel som vi gör i landslaget. Han är på väg att träffa den nivå som förväntades av honom inför säsongen", säger Mikael Hill om Tobias Lindström.

Kim Nilsson blev även han uttagen till denna trupp och han är fortsatt en viktig spelare för landslaget, som satsar mot att återta VM-guldet i Finland om lite mer än ett år. Nilsson är redan nu den som har gjort flest poäng i landslaget genom tiderna, och står just nu på 189 gjorda poäng. Han närmar sig milstolpen 200 - om han når den blir han den första att göra så.

Läs hela nyheten här.