28 Mar 1 match

FBC Kalmarsund tog ledningen i kvartsfinalserien

19 mars 2021 15:27
herr

Kalmarsund vann kvartsfinal 1 mot Linköping med 8-5 och leder därmed serien med 1-0.

FBC Kalmarsund - Linköping IBK

8 - 5 (5-1, 0-1, 3-3)

Skott: 29 - 29 (13-5, 8-9, 8-15)

Målskyttar Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Kevin Haglund 2, Kim Nilsson 2, Tim Nyander 2

Redan efter 24 sekunder var det tydligt hur Linköping hade lagt upp sin matchplan när man skickade in bollen på mål med trafik framför Kalle Bending i hemmalagets mål. Bollen studsar olyckligt på en försvarare in i mål och Linköping tar en tidig ledning. Men Kalmarsund lät sig inte rubbas i klubbens första slutspel, och gjorde en väldigt fin första period. Kevin Haglund petade in sitt första mål i slutspelet efter drygt fyra minuter, vackert framspelad av Jesper Lindström. När sedan Kim Nilsson hittar en diagonalpass till Marcus Johansson så hade Kalmarsund ledningen i matchen, och den skulle man behålla resten av matchen. Innan periodslutet hinner Tim Nyander göra 3-1, Kevin Haglund utökade i numerärt överläge och Kim Nilsson fastställde resultatet till 5-1 efter 20 minuter.

Andra perioden blev en mer händelsefattig historia, men Linköping hittade ändå en reducering. Även denna gång skickades bollen in framför Kalmarsunds mål där Martin Karlsson kunde vinna duellen och knacka in 5-2. Med bara tre mål mellan laget inför tredje perioden fanns det mycket kvar att spela för. Men Kalmarsund lyckades hela tiden hålla bortalaget på ett behagligt avstånd, och Marcus Johanssons 6-2 mål efter sju minuter av tredje perioden gav hemmalaget en del andningsrum. Linköping lyckades reducera men Kalmarsund svarade återigen upp när Kim Nilsson hittade nätet för andra gången i matchen.

Med fem minuter kvar av matchen använde sig Linköping av sin time-out och det gav utdelning. Matej Jendrisak, som återvände från skada precis i lagom tid för slutspelet, gjorde både sitt andra och tredje mål vilket skapade lite nerv i matchen. Men Kalmarsund valde att sätta press direkt efter att Linköping vunnit tekningen, trots att bortalaget hade tagit ut målvakten. Kevin Haglund jobbade fram bollen från bakom mål till Tim Nyander som kunde påbörja firandet redan innan han lagt in bollen i öppen bur. 8-5 blev också slutresultatet och Kalmarsund vinner kvartsfinal 1 efter att ha varit i förarsätet den större delen av matchen.

Med ett tätt matchande spelas kvartsfinal 2 redan på lördag, då i Linköping Sporthall. På hemmaplan har Linköping under säsongen varit starka och vunnit 9 av 13 matcher, bland annat mot Storvreta i början av november. En av förlusterna kom dock mot Kalmarsund i en match som slutade 4-7.

Kvartsfinal 2 spelas på lördag klockan 18.00.