Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Onsdag
10 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match
Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Lördag
17 Apr 1 match
Måndag
19 Apr 1 match

Mattias Lövenfors till FBC Kalmarsund

4 mars 2021 16:00
herr

FBC Kalmarsund och U19-landslagsbacken Mattias Lövenfors är överens om ett avtal och han ansluter från Riksinnebandygymnasiet i Umeå.


"Jag tror att något stort kommer att hända i Kalmar och FBC Kalmarsund under de närmsta åren, och det vill jag inte missa. Jag tycker även att FBC Kalmarsund spelar en rolig och attraktiv innebandy som passar mig bra. Jag tror att FBC Kalmarsund är den perfekta klubben för mig för att fortsätta min egen utveckling, då alla förutsättningar och kompetens jag behöver finns i klubben", säger Mattias Lövenfors om att välja spel i FBC Kalmarsund. Han var tidigare under säsongen och besökte Kalmar och FBC Kalmarsund.

"Intrycken jag har fått av både föreningen och staden Kalmar har bara varit positiva. Som klubb tycker jag att FBC Kalmarsund är väldigt proffesionella där drivet finns både från alla i laget och alla runt omkring föreningen."

Den högerfattade backen går just nu tredje året på riksinnebandygymnasiet i Umeå, där han har gjort två säsonger i allsvenskan och hann med sex matcher i division 1 denna säsong innan matchspelet sattes på paus.

"Jag som spelare ser mig som en tvåvägsback som gillar att spela med mycket fart där jag både är stark i defensiven men även fyller på framåt i offensiven. Jag gillar att spela bollen snabbt till mina medspelare och även att fylla på i ytor själv där jag kan hitta passningar eller avslut. Jag är även stark i defensiven där jag gillar att jobba hårt och täcka mycket skott. Min tid på RIG har varit väldigt rolig men framför allt väldigt utvecklande. Det som jag personligen har utvecklat mest under dessa tre år är min mognad som person, men jag har också tagit stora kliv som innebandyspelare. Sen är det ju självklart väldigt tråkigt att vi inte har kunnat spela matcher varken i slutet av förra säsongen eller denna säsong."

Han har tydliga mål för framtiden - där SM-guld med FBC Kalmarsund är ett av dem.

"Mina mål och ambitioner inför framtiden är att ta en plats i laget samt någon gång vinna ett SM-guld med FBC Kalmarsund. Ett annat mål jag haft länge är att jag vill ta en plats i A-Landslaget i framtiden, men som sagt i nu läget vill jag först anpassa mig till det nya klimatet och ta en plats i laget."

Adam Kallenberg, sportchef herr i FBC Kalmarsund, är nöjd med rektyteringen.

"Mattias är en person som lyser av seriositet och framåtanda. Den aura av posivitet han bär med sig kommer vara avgörande för hans framtid. Vi är oerhört glada över att han ansluter till oss i Kalmarsund. Hans egenskaper på planen där offerviljan, passningskvaliteten och skottet sticker ut, han kan likställas med ett multiverktyg av god kvalitet med en väl tilltagen batteritid.", säger han om Lövenfors.

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Mattias Lövenfors!