VÄX Dam

Vinst i smålandsderbyt

13 mars 2022 19:00
dam

FBC Kalmarsund besegrade Växjö IBK i smålandsderbyt med 6-2 när Allsvenskans grundserie avslutades. Vinsten var den 20:e raka och därmed gick Kalmarsund obesegrade genom hela serien.

FBC Kalmarsund - Växjö IBK

6-2 (1-0, 1-0, 4-2)

Målskyttar Kalmarsund: Josefin Nyberg 2, Ida Samuelsson, Emmy Jämtin, Julia Zachrisson, Matilda Sjödin

Söndagen bjöd på strålande väder, fri entré och smålansderby när Växjö IBK kom på besök för att avsluta grundserien. Inför matchen är Kalmarsund redan klara seriesegrare och det står även klart att man tar emot Västerås IBS i Play Off till SSL.

Det var FBC Kalmarsund som efter femton minuters skulle öppna målskyttet genom Josefin Nyberg som höll sig påpassligt framme och kunde peta in 1-0. I övrigt var det en händelsefattig första period och 1-0 skulle stå sig perioden ut.

Tidigt i den andra perioden tilldömdes Växjö straffslag men Thea Ekholt i hemmakassen kunde inte överlistas. Drygt halvvägs in i perioden ådrog sig Växjö en utvisning och i det efterföljande numerära överläget utökade Ida Samuelsson till 2-0, framspelad av Moa Tschöp.

Bortalaget fick inleda tredje perioden i numerärt överläge, men utan framgång. Istället var det Kalmarsund som var först med att hitta nätet, men målet dömdes bort för spelare i målgården. Växjö skulle dock få sin reducering då Kalmarsund-bekantingen Amanda Lind pricksköt in 2-1. Hemmalaget tog efter det en time out och det dröjde inte länge innan det gav utdelning. Växjö tvingades kapitulera tre gånger om när FBC sprang ifrån till en 5-1 ledning. I samband med det femte målet tog Växjö en time out som även den skulle ge resultat, då 5-2 reduceringen kom kort därefter. Med två minuter kvar skulle även Matilda Sjödin skriva in sig i protokollet i sin återkomst efter en tids frånvaro. Hon stänkte dit slutresultatet 6-2 och var, som så många gånger förr, framspelad av Moa Tschöp.

Härnäst väntar alltså kval till SSL mot Västerås IBS. Kvalet börjar 19-20 mars, återkommer om mer info när exakt datum är fastställt.