Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Patrik Klockare Bäck förstärker FBC Kalmarsunds organisation

23 april 2020 11:40
organisation

FBC Kalmarsund kan idag meddela att Patrik Klockare Bäck ansluter till organisationen, där han kommer att arbeta heltid i en tjänst kring elitlagen, marknad- och sponsorsidan, samt kring tre nya läger och turneringar. Från den 1 maj är Patrik en del av FBC Kalmarsunds organisation.


Patrik kommer senast från en lång tjänst som klubbchef i IBF Falun, där han har haft en lång historia i klubben. Han har hunnit med att vara tränare, spelare, sportchef och klubbchef i dalalaget.

"Jag och Patrik har sen FBC Kalmarsunds avancemang till Svenska Superligan lärt känna varandra bra och båda har sagt att det skulle vara kul att jobba ihop. Vi kompletterar varandra bra och kommer tillsammans med resten av vår styrka ta FBC Kalmarsund till nästa nivå", säger Per Viberg, klubbchef i FBC Kalmarsund.

"Vi lever, utifrån coronautbrottet, i en speciell situation i Sverige och i världen och givetvis är inte idrotten och FBC Kalmarsund undantaget detta. Vi behöver tänka nytt för att gå stärkta ur detta och komma ut på andra sidan som vinnare.
Att Patrik kommer in med sina erfarenheter från Falun kommer att betyda mycket i vår ambition att konkurrera om de ädlaste medaljerna. " fortsätter Viberg.

Patrik Klockare Bäck avslutade sin tjänst i IBF Falun under föregående säsong och besökte Kalmar och FBC Kalmarsund under slutskedet av grundserien.

"Vi har haft en dialog länge jag och Per Viberg, sedan FBC Kalmarsunds avancemang till SSL, och jag har följt föreningens resa sedan dess. Jag ser mycket likheter med den resan vi gjorde i Falun, både sportsligt och vid sidan av plane. Jag är otroligt imponerad av sättet som FBC Kalmarsund har utvecklats på under de senaste åren."

"Föreningen här är otroligt vass på marknadssidan och hur man jobbar med sponsorer, en det finns saker som går att utveckla, och det ska jag försöka bidra med. Som att starta nya turneringar och läger, bland annat", säger Bäck.

Patrik Klockare Bäck har lång erfarenhet inom innebandyn och har tidigare arbetat med det sportsliga i rollerna som tränare och sportchef.

"Om vi ser till det sportsliga finns det redan en stark elitkommitté som gör ett bra jobb idag. Där kan jag bidra för att stärka den ytterligare med min erfarenhet och och mitt kontaktnät. Målet är att att herrarna fortsätter vara starka och etablerar sig som ett topplag, och att damerna tar steget upp till SSL"

"Vi ska stärka varumärket FBC Kalmarsund i och runt Kalmar, och på Öland. På elitlagens matcher har vi fina förutsättningar med KIFAB Arena, där vi ska höja evenemangen ytterligare och bygga vidare på den starka publikbas vi redan har", säger Patrik om tankarna kring att locka ännu mer publik till matchen.

"Det känns spännande att få jobba med en så stark organisation med bra människor, som både är duktiga i sina roller och trevliga människor som kollegor", avslutar Patrik Klockare Bäck.

Nya marknader: FBC Kalmarsund kommer att satsa på tre, för föreningen, helt nya koncept:

Utomhusturnering på Stortorget i Kalmar med start sommaren 2021.

Tillsammans med Destination Kalmar ska vi bygga upp en utomhusturnering i sommarstaden Kalmar med lag från hela Sverige.

Seniorturnering med elitklass i KIFAB Arena med start i augusti 2021.

Målet är att vi ska attrahera de bästa lagen i Sverige på både dam- och herrsidan.

Ungdomsturnering i Kalmar och på Öland, september med start från 2021.

"Vi är övertygade om att vi kan bygga ett starkt koncept som blir en stor reseanledning till Kalmar och Öland utanför ordinarie säsong", säger Per Viberg om de nya evenemangen som FBC Kalmarsund kommer att arrangera.

"Att FBC Kalmarsund har fler ben att stå på tror jag kommer att bli helt avgörande i framtiden, vi behöver skapa nya intäkter för att uppfylla våra högt uppsatta mål", fortsätter Viberg.

"Helt avgörande för att gå i hamn med detta är ett antal partners som ställt upp extra för att möjliggöra anställningen av Patrik. Man måste vara ödmjuk inför det engagemanget som finns hos våra partners", avslutar Viberg.