Lördagsmatch och oktoberfest bjöds det på i SBB Arena under lördagen. Bra förutsättningar för att det skulle bli en bra match. En jämn och välspelad match blev resultatet.

FBC Kalmarsund – Nykvarns IBF

Resultat: 5-4 e.öt. (0-1, 0-1, 4-2, 1-0)

Målskyttar Kalmarsund: Martin Rönnklint, Filip Forman, Anton Nilsson, Tobias Lindström, Kevin Björkström

Publik: 790

Matchens första tio minuter bjuder på några vassa avslut från båda lag, men spelmässigt ganska avvaktande spel. 14.35 gör Nykvarn matchens första mål. Tuffa dueller och många närkamper där lagen känner på varandra sammanfattar den första perioden som slutar 1-0 till gästerna.

Andra perioden börjar med att Nykvarn får en straff efter en minut spelad. Straffen förvaltar Nykvarn och därmed ökar man på ledningen till 2-0. Därefter etablerar Kalmarsund press mot Nykvarn. Halvvägs in i perioden ådrar sig Kalmarsund en utvisning, men Kalmarsund håller tätt och skapar till och med vassa lägen i offensiven. Carl Bending gör några viktiga räddningar under dessa två minuter. Nykvarn kontrollerar spelet en stund även efter utvisningen och spelar i princip bara av sista minutrarna. 0-2 står det på resultattavlan efter två spelade perioder.

Samma kalldusch som Kalmarsund fick i början av andra perioden, får man också i tredje perioden när Nykvarn gör 3-0 efter en knapp minut spelad. Kalmarsund rycker upp sig och reducerar efter 2.29 in i tredje perioden. Målet görs på volley av Martin Rönnklint, assisterad av Filip Nilsson. Kalmarsund fortsätter att trycka på och skapar farliga chanser, dock utan någon utdelning. 8.19 in i perioden kommer utdelningen istället. Filip Forman lyckas slå in bollen i mål efter en rörig situation framför mål. Fem minuter senare gör Anton Nilsson 3-3, assisten står Filip Forman för efter ett ordentligt förarbete av Albin Hedstål. Kalmarsund är inte nöjda där och gör 4-3 direkt efter kvitteringen. Denna gång är det Tobias Lindström som visar att släkten är värst när han ensam trycker in ledningsmålet framför pappa och bröderna Lindström i Nykvarn. Med tre minuter kvar plockar Nykvarn målvakten. Det ger också resultat i form av en kvittering från Nykvarn. Med två sekunder kvar av perioden tar Kalmarsund time-out då man får ett sista inslag i offensivt hörn, däremot blir det inget mål och extrapoängen ska spelas om i övertid. 1.49 in i övertiden snurrar Tobias Lindström upp Nykvarn-spelarna och får fram bollen till Kevin Björkström som kan göra 5-4 och därmed tar Kalmarsund två nya poäng.

Stort tack till dags matchvärd Liljas som även utsåg #81 Filip Forman till matchens lirare.

Nästa hemmamatch är redan på tisdag då vi spelar returen mot Linköping i Svenska Cupen. Köp biljetter här.