Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Hemma
Kalmarsund
KAL
Borta
Växjö
VÄX

Utjämnat i semifinalserien efter ännu en förlängningsseger

7 april 2022 21:15
herr

FBC Kalmarsund kvitterade serien inför ett utsålt KIFAB Arena. Kim Nilsson blev stor matchhjälte när han avgjorde förlängningen efter 6.42.


Semifinal 2:7

FBC Kalmarsund - Växjö IBK

4-3 e.fl. (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)

1-1 i matcher

Målskyttar Kalmarsund: Filip Stjernberg, Jesper Lindström, Tobias Lindström, Kim Nilsson

Den första semifinalen mellan antagonisterna uppfyllde förväntningarna på både läktaren och planen. Växjö fick vinna inför sin hemmapublik efter att man gått ifrån i den sista perioden och nu var det Kalmarsunds tur att försöka göra detsamma inför ett slutsålt KIFAB Arena. Men den första perioden innehöll passivt spel från båda lagen och inte lika öppet som i match 1. Kalmarsund fick chansen att spela i numerört överläge men utan utdelning. Perioden såg länge ut att sluta mållös, men med ett snabbt kombinationsspel kunde Jesper Sankell pricka in 0-1 till bortalaget.

Tre minuter in i andra perioden snappade Ludwig Persson upp ett slarvigt uppspel från hemmalaget och fick sikta in sig till 0-2. Kalmarsund skulle dock replikera efter drygt halva perioden. Kevin Haglund hittade in till Filip Stjernberg i slottet som fick två chanser på sig att reducera och på sin egna retur kom 1-2. Bortalaget ville inte vara sämre och svarade med att utöka till 1-3 bara 40 sekunder därpå. Jesper Lindström reducerade till 2-3 innan periodens slut efter att han utnyttjat Växjö-slarv.

Kalmarsund kom ut till den tredje och vågade spela något mer avslappnat än föregående perioder som resulterade i fler målchanser. En kvittering hängde i luften och den skulle komma till hemmapublikens stora glädje. Återigen slarvades det från Växjö och återigen var en Lindström målskytt. Men denna gång var det storebror Tobias tur och 3-3 på tavlan med ungefär 13 minuter kvar att spela och en spännande avslutning att vänta. Det blev dock inga fler mål under ordinarie speltid, trots ett jättläge för Växjö att avgöra i slutsekunderna.

3-3 efter 60 spelade minuter och Kalmarsund gick in i sin fjärde förlängning i slutspelet. Och som de tre tidigare gångerna var det FBC som skulle visa sig vara bäst när det gäller. Kim Nilsson visade att gammal är äldst och utjämnade matchserien samtidigt som taket lyfte i KIFAB Arena. 1-1 i matcher och redan på lördag spelas match 3 borta i Fortnox Arena. Det anordnas även denna gång en supporterresa, här bokar du biljetter.