VÄX

Kvitterat i semifinalserien

12 april 2022 21:00
herr

FBC Kalmarsund utjämnade återigen semifinalen till 2-2 inför ett utsålt KIFAB Arena. Tim Andersson-Carlsson, Kim Nilsson och Jesper Lindström gjorde Kalmarsunds mål. På torsdag spelas den femte matchen i Växjö.

Semifinal 4:7

FBC Kalmarsund - Växjö IBK

5-3 (1-1, 3-1, 1-1)

2-2 i matcher

Målskyttar Kalmarsund: Tim Andersson-Carlsson 2, Kim Nilsson 2, Jesper Lindström

Fjärde ronden av sju möjliga och Kalmarsund fick ännu en gång chansen att utjämna serien inför ett utsålt KIFAB Arena. Hittills har det, precis som under grundserien, bara blivit hemmasegrar. Matchen inleddes som en slutspelsmatch bör gör. Högt tempo och chanser åt båda hållen där Växjö hade några riktigt farliga lägen. Men Kalle Bending fick sträcka ut flera gånger om och göra några svetigga räddningar. Efter 17.17 drog Jesper Sankell på sig en utvisning vid en tilltrasslad med Kim Nilsson. Hemmalaget behövde en minut av powerplayet innan man kunde spräcka målnollan. Tim Andersson-Carlsson fick bollen av Kim Nilsson och kunde sikta in sig och hittade den bortre maskan bakom Viktor Kastengren till 1-0. Publiken hann knappt sätta sig ned efter målet innan det var dags igen. Men denna gång var det gästerna som via Manuel Maurer såg till att det skulle vara likaläge innan pausvilan.

Fem minuter in i andra perioden bröt Max Johansson ett Växjöuppspel. Han släppte bollen till en fristående Filip Stjernberg som i sin tur hittade till Tim Andersson-Carlsson på bortre som gjorde sitt andra mål för dagen och 2-1 till Kalmarsund. Men Växjö skulle återigen kvittera och ännu en var Manuel Maurer målskytt. Jesper Lindström skulle åter ge hemmalaget ledningen efter 15.03. Med minuten kvar att spela uppstod ett gruff som renderade i ett 4-mot-3 spel till Kalmarsunds fördel. En fördel som man skulle utnyttja och Kim Nilsson utökade ledningen till 4-2 innan paus.

Växjö tog tidigt kommandot i den avslutande perioden i jakten på reducering. Lägen till fanns det gott om men Kalle bending spikade igen. Klockan tickade på och med fem minuter kvar norpade Kim Nilsson åt sig bollen från Växjöförsvararen och la kyligt in 5-2 till hemmalaget. Växjö kontrade med en snabb reducering och matchen var långt ifrån avgjord. Tung forcenring kom från gästerna men det blev inte fler mål än så. Matchen slutar 5-3 occh serien är återigen utjämnad. Nästa match spelas på torsdag i borta i Växjö. Det arrangeras återigen en supporterresa och biljetter till det hittar du här. I och med vinsten blir det även en till hemmamatch i KIFAB Arena, passa på att säkra din plats till den matchen här.