Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

TRÄNARSTAB KLAR FÖR DAMERNA!

18 april 2019 17:00

Ett steg i att höja damernas satsning på resan mot SSL är att tillsätta en ny tränarstab samt värva spets för att kunna ta sista steget och långsiktigt etablera även vårt damlag i SSL.


Under de två senaste säsongerna har FBC Kalmarsunds damer förlorat den tredje avgörande kvalfinalen till Svenska Superligan.

Per Viberg om framtiden: -Vår ambition är att ta ytterligare ett steg för att om ett år ge oss själva möjligheten att ta steget upp i världens bästa liga, Svenska Superligan. -Varken spelare, ledare eller organisationen är speciellt sugna på att en tredje gång förlora en avgörande kvalmatch och stå och se på när motståndarna firar avancemang. -Om ett år är vår vision att vi skall stå där som vinnare, vilket kommer att kräva en större spets på vår spelartrupp.

Ett steg i att höja damernas satsning på resan mot SSL är att tillsätta en ny tränarstab samt värva spets för att kunna ta sista steget och långsiktigt etablera även vårt damlag i SSL. Ny huvudtränare är Krister Carlsson och kontraktet är skrivet över tre säsonger en period där föreningen har som mål att ta damerna till slutspel.

Fredrik Andersson är kvar som assisterande tränare och staben kompletteras även med Viktor Sheffield från FBC Kalmarsund Ungdom.

Krister Carlsson om varför han valde FBC Kalmarsund: -Jag valde att ta tränarjobbet i FBC Kalmarsund för att föreningen genomsyrar en seriositet och det är tydligt satta mål i såväl laget som i föreningen. -Min styrka ligger i min tydlighet som ledare och i en tydlig spelidé. Jag kommer även att bidra med utveckling på detaljnivå när det kommer till spelet samt individuellt att utveckla spelarna. -Jag tycker att Kalmarsund ger rätta förutsättningar att utvecklas i min ledarroll, en omgivning som präglas av stort elittänk.

André Piechowicz om Krister: -I Krister får vi en tränare som brinner för utveckling av sporten men även att utveckla individuella spelare. Kristers spelidé bygger på en modern innebandy och det ligger helt i linje med föreningens ambitioner att ta nästa steg med damlaget. -Krister är tydlig med vad han vill och ställer höga krav på såväl sig själv som sin omgivning vilket vi eftersöker i vår satsning.

Viktor Sheffield om varför han valde FBC Kalmarsund: -När möjligheten dök upp kändes det som ett naturligt steg för mig att ta. Jag hoppas att jag kan bidra med energi samt vidareutveckla och finslipa det taktiska kunnandet. -Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av FBC Kalmarsund som elitförening.

André Piechowicz om Viktor: -Viktor har under säsongen gjort ett fantastiskt jobb i föreningens division 1 lag, vilket drog till sig vår uppmärksamhet i elitkommittén. -Viktor kommer att bidra med sin spetskompetens i det defensiva spelet samt säkerställa utvecklingen av föreningens målvakter. -Vi hälsar Krister och Viktor välkomna till FBC Kalmarsund avslutar Viberg.

Kontaktpersoner: Per Viberg,klubbchef Mobil: 070-727 41 91

André Piechowicz Mobil: 072-247 12 74

Krister Carlsson Mobil: 072-305 99 84

Viktor Sheffield Mobil: 070-459 87 40