WIC

Vinst med 8-2 hemma mot Warberg IC

8 februari 2020 20:04
Herr

Efter två raka förluster mot bottenlag var det återigen dags att möta ett lag i de nedre regionerna. Denna gången hade man tagit lärdom av misstagen som tidigare begåtts och kunde relativt enkelt städa av motståndet.

Kalmarsund inleder matchen med att redan i andra bytet skapa en riktigt vass målchans. Tim Nyander kommer fri och rundar målvakten i bortalaget, utan att lyckas få in bollen som snopet rullar strax utanför mållinjen. Inledningen av matchen tillhör Kalmarsund, trots de nya femmorna som formerades dagen till ära kontrollerar man spelet och bollinnehavet. Warberg kommer efter detta in i matchen och börjar få ordning på sitt spel. Första tio minuterna är ett klassiskt ställningskrig där båda lagen känner på varandra och byter chanser. Det ska dröja till 14:55 innan vi får se första målet i matchen. Tobias Lindström vinner en boll bakom eget mål och trotts press ifrån tre Warbergsspelare hittar han Tim Nyander som spelar in på ett tillslag till Adam Nilsson framför mål. Mål och assistpoäng går till de två sistnämnda, men målet kan nästan tillskrivas Tobias Lindström. Det märks att Kalmarsund inte är nöjda med spelet de senaste minuterna och växlar upp, vilket ger resultat när det inte dröjer många minuter till 2-0 målet. Warberg vill ha frislag framför FBC:s mål. Istället vänder spelet och William Almlöf passar enkelt i sidled till Kim Nilsson som rakar upp den i nättaket. Tid 16:08. Det ska skapas några chanser åt vardera håll innan signalen för första periodens slut ljuder och ställningen 2-0 till Kalmarsund står sig. En rätt jämn förstaperiod, även om Kalmarsund är det bättre av lagen om något. Kvalitén man besitter gör att man är lite farligare i när de avgörande lägena uppstår. Även om det ser bra ut med de nya femmorna märker man just att det är nya, inte lika samspelta femmor. Likväl en rolig och kanske nödvändig rockad av tränare Brinkman när senaste tidens resultat ser ut som dem gör.

Kalmarsund får en smakstart på andra perioden när Johan Wittberg redan efter 29 sekunder skjuter in 3-0 till hemmalaget, på pass från Marcus Johansson. Inte den tråkigaste av inledningar precis. Kalmarsund fortsätter att trycka på i början av den andra perioden vilket återigen resulterar i mål. Kevin Haglund tar emot bollen i offensivt hörn och hittar en fristående Marcus Johansson i slottet som trycker upp bollen i bortre kryss till 4-0. Återigen ett mål från den nykomponerade förstafemman. Kalmarsund är det bättre laget under första halvan av perioden. Man lyckas skapa tryck mot Warbergs försvar med långa anfall och när lägena kommer värderar man rätt för att hitta målchanser. Warberg får mest fokusera på kontringar, där dem absolut inte är ofarliga, även om FBC är bra på att bromsa dessa och på så vis förhindra farliga målchanser. Tio minuter in åker Warberg på en utvisning och Kalmarsund får spela powerplay. Dock utan resultat. När Warberg blir fulltaliga är det några väldigt svängiga byten där bland annat bortalaget får ett friläge som Kalle Bending i målet gör en mycket bra räddning på. Kim Nilsson ska få göra sitt andra mål för dagen, tid 14:18. Albin Hedstål snappar upp en boll i motståndarnas hörn och hittar just en fristående Kim Nilsson på bortre stolpen, som enkelt kan rulla in 5-0 till hemmalaget. Warberg måste göra något, vilket deras rutinerade tränare, Kent Göransson också noterar. Han beordrar sina styrkor att gå upp och börja pressa Kalmarsundsspelarna högra upp i planen. Just för att skaka fram något och förändra matchbilden. Det blir inte några ytterligare mål i den andra perioden och ställningen 5-0 står sig. Med 5-0 på tavlan kan man inte säga annat än att Kalmarsund har kontroll på dagens tillställning. Nu handlar det bara om att ha fokus i tredje perioden och inte ta något förgivet.

Precis som i slutet på den andra perioden går Warberg upp högre i banan och pressar. Bortalaget börjar även skjuta mer för att skapa situationer som kan resultera i mål. Man har ett skott i ramen, något skott strax utanför och Kalle Bending gör dessutom ytterligare någon bra räddning. Men kvalitén vid de avgörande situationerna hittar vi hos FBC. I den sista periodens fjärde spelminut skjuter Anton Nilsson ett skott som Kevin Haglund stöter in returen på till 6-0. Strax därefter är det Kalmarsunds tur att dra på sig en utvisning och då visar Warberg att dem fortfarande lever när man reducerar till 6-1. Som så ofta innan är det firma Birgersson-Kongstad som står för mål och assist i Warbergs namn. Mitten på den tredje perioden bjuder inte på något skönspel. Vi får under några minuter bevittna så kallad Hawaii-innebandy, där inget av lagen har något direkt ordnat spel. Mycket bolltapp och felbeslut definierar dessa minuter. 13:07 in i den sista perioden drygar hemmalaget ut son ledning. Marcus Johansson passar fram till Kevin Haglund som stöter in 7-1. En duo som verkligen har hittat varandra under dagens match. Det hinner inte gå många minuter innan Warberg återigen reducerar när man får komma tre mot två i en kontring efter ett bolltapp på mittplan. 7-2 med två minuter kvar att spela. Ni kommer ihåg bolltappen vi pratade om? Det kommer ett till bara minuten senare och efter ett skottförsök får Warberg straffslag. Detta är något som en för dagen mycket bra Kalle Bending avstyr från ytterligare en Warbergs reducering. Kalmarsund ska få utöka sin ledning med bara någon minut kvar på matchklockan när Anton Nilsson får ta emot bollen ohotad i slottet och trycka in 8-2, lågt i motståndarnas hörn. Efter detta kommer en rad utvisningar där det först spelas fyra mot fyra och sedan fyra mot tre, till motståndarnas fördel. Trots detta händer det inget mer i målprotokollet och Kalmarsund vinner matchen med komfortabla 8-2.

Kalmarsund är tillbaka på vinnarspåret efter dagens seger mot Warberg. Man gör inte sin bästa match. Men som alla vet är det en styrka att vinna även om man inte gör sin bästa match. Det var också på tiden att man vinner mot ett lag i de nedre regionerna utan att egentligen göra match av det. Man städar av dem, tar tre poäng och åker hem till lördagsmiddagen. Såhär i slutet förtjänar Kalle Bending att benämnas ytterligare en gång när han återigen gör en riktigt bra match och kammar hem matchens lirare.