Onsdag
23 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Torsdag
07 Apr 2 matcher
Lördag
09 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Filip Stjernberg skriver nytt kontrakt med FBC Kalmarsund

28 januari 2021 14:00
herr

Filip Stjernberg gör nu sin tredje säsong i SSL och FBC Kalmarsund sedan han anslöt från sin moderklubb Craftstadens IBK Oskarshamn inför FBC Kalmarsunds första SSL-säsong 2018/19. Nu har han skrivit på ett nytt treårsavatal och stannar i FBC Kalmarsund till säsongen 2023/24.


"Det känns riktigt kul och spännande att man kommer vara FBCare dom kommande åren också. Det var att naturligt val, då jag trivs bra i både laget och i Kalmar som stad", säger Filip Stjernberg om att förlänga kontraktet.

"Vi är redan nu ett topplag och jag är säker på att vi kommer fortsätta vara det kommande åren. Målet med kommande säsonger är att fortsätta utveckla det offensiva spelet, hjälpa laget att vinna matcher och att ta oss till ett slutspel där vi kommer kunna hota alla lag. Att få spela slutspel med publiken i KIFAB Arena hade varit en dröm", säger Filip när han berättar om sina mål och förväntningar på kommande säsonger.

Totalt har det blivit 80 matcher, 22 mål och 13 assist och 35 poäng för Stjernberg i FBC Kalmarsund. Denna säsong är hans poängbästa i karriären, där han just nu har 11 mål, 7 assist och 18 poäng på 17 matcher.

"Filip har under sina tre år i föreningen tagit kontinuerliga kliv i sin utveckling mot den spelare han är idag. Han är uppbyggd likt en Volvo 740:s kaross med en Porschemotor som aldrig behöver tankas. Hans arbetskapacitet får Gunde Svan i sina glansdagar att framstå som konditionssvag. Det finns få backar i serien som inte får stresspåslåg när Filip får upp vittringen. Vi är oerhört glada över att han ser sin framtid i Kalmarsund och föreningen är övertygade att hans utvecklingskurva fortsätter att stiga mot oanade höjder. Filip besitter alla de verktyg som behövs för att leda sig själv, sin femma och slutligen laget mot seger i match efter match, säsong ut och säsong in", säger Adam Kallenberg.