Måndagens enda match i herrarnas SSL spelades mellan Kalmarsund och Linköping. Det blev en jämn match, men Kalmarsund var det starkare laget och drog ifrån rejält i slutet.

FBC Kalmarsund – Linköping IBK

Resultat: 6-1 (2-1, 1-0, 3-0)

Målskyttar Kalmarsund: Martin Rönnklint, Linus Malmström, William Forsman Eklund, Kevin Haglund, Victor Wettergren, Filip Stjernberg

Publik: 1109

Gästande Linköping inleder matchen med att försöka skapa tryck mot Kalmarsund. Gästerna spelar med rätt så hög press vilket gör att det öppnar upp sig ytor när Kalmarsund lyckas spela sig ur pressen. Däremot lyckas man inte göra mål och istället kan Linköping göra matchens första mål efter 5.09 in i perioden. Tre minuter senare ställer Kalmarsund om snabbt och Rönnklint undviker en tackling längs sargen och trycker in bollen bakom Linköping-målvakten. Intensiteten höjs märkbart efter kvitteringen och Kalmarsund lyckas skapa några farliga målchanser. Resterande av perioden styr Kalmarsund och får också utdelning när det återstår mindre än två minuter kvar av perioden. Linus Malmström slår in en volley, assisterad av Tim Nyander. Perioden slutar 2-1.

I början av den andra perioden har Linköping en boll som studsar ribba ut och strax därefter får Kalle Bending göra en fin räddning. Halvvägs in i den andra perioden ökar Kalmarsund på ledningen till 3-1 via William Forsman Eklund. Målet kommer påpassligt efter att Linköpings målvakt, i sekvensen tidigare, sparkat ner Kevin Haglund. Denna gång utan någon åtgärd från domarhåll. Tempot håller fortsatt i sig i matchen och det skapas lägen åt båda hållen, men när perioden är slut står det ändå 3-1 på tavlan.

I tredje perioden har tempot i matchen dragits ner en aning och det är samtidigt Linköping som skapar mest inledningsvis. Kalmarsund växer in sig i perioden och spelar av stora delar av perioden genom uppoffrande spel både i offensiven och defensiven. Till slut kan Kalmarsund stänga matchen när Kevin Haglund gör 4-1 i öppen kasse. Däremot är Kalmarsund inte klara där, då Victor Wettergren strax därefter gör mål genom att ta ett avslut som går rakt upp i krysset. Snabbt inpå gör Filip Stjernberg 6-1, som också blir slutresultatet.