Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Frida Hellgren till FBC Kalmarsund

3 augusti 2022 12:00
dam

FBC Kalmarsund förstärker sin trupp med ännu ett nyförvärv från IBF Falun. Den landslagsrutinerade centern Frida Hellgren ansluter till truppen inför den kommande säsongen.


I början av juni presenterades den tidigare faluspelaren Patricia Forsell av FBC Kalmarsund. Nu har även Frida Hellgren valt att ta steget från IBF Falun till FBC Kalmarsund. Den spelskickliga centern har trots sin unga ålder flera år bakom sig i Svenska Superligan. Dessutom har hon rutin från landslagsspel med fem U19-landskamper för Sverige. Hellgren blir föreningens femte nyförvärv inför den kommande säsongen.

"Patrik (Klockare Bäck) hörde av sig när det blev klart att det inte skulle bli en fortsättning i Falun. Kalmarsund kändes som ett spännande lag och som en rolig utmaning att flytta ner till Kalmar" säger Hellgren om övergången.

"Jag känner ju Patricia väl sedan tiden i Falun. Sen har jag spelat med Ellen (Gunnarsson) under en period i Mora och i U19-landslaget. Så det känns skönt att ha dem i laget" fortsätter Hellgren.

Viktor Sheffield är nöjd över att kunna stärka truppen ytterligare inför säsongen 2022/2023 där laget är nykomlingar i Svenska Superliga.

"Väldigt roligt att Frida väljer spel i FBC. En hårt jobbande center med rutin från några år i SSL och U19-landslag. Jag är övertygad om att det här miljöombytet kommer få det att lossna rejält i SSL för henne. Frida besitter ett unikt sett att se planen och kan öppna upp vilket försvar som helst med sina passningar. Hon har även ett riktigt vasst avslut. Riktigt spännande värvning som ytterligare förstärker konkurrensen på centerpositionen!" säger Viktor Sheffield om värvningen.

Det blir inte bara en flytt från Falun för Frida. Det blir också en flytt ifrån hennes tvillingsyster Clara som spelar kvar i Falun, vilket betyder att det är första gången tvillingarna spelar i olika lag.

"Jag tror det kommer gå bra. Vi har alltid varit med varandra, så det här blir första gången vi inte spelar ihop. Men jag ser det också som en rolig utmaning och jag är säker på att det kommer kännas bra även om det kanske känns konstigt till en början" avslutar Hellgren.

Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen med en option på en säsong till.

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Frida Hellgren!

Fakta:

Tidigare klubb: IBF Falun

Född: 2000-03-04

Position: Center

Fattning: Vänster

Landskamper: 5 U19-landskamper för Sverige