28 Mar 1 match

Almlöf och Stjernberg segerorganisatörer borta mot Sirius

15 november 2020 18:55
herr

På söndagen åkte FBC Kalmarsund till Uppsala för bortamöte mot IK Sirius IBK, som inför matchen låg på en tolfteplats i SSL. I en rörig och målrik match lyckades tillslut bortalaget dra ifrån i tredje perioden och vinna med 5-10.

Sirius fick en kanonstart på matchen när Kasper Broby gjorde 1-0 till "blåsvart" innan en minut var spelad, men funktionärerna i IFU Arena skulle få se ytterligare sju mål innan den första perioden var färdigspelad. Albin Hedstål, William Almlöf och Max Johansson gjorde alla tre sina första mål för säsongen för FBC Kalmarsund. Sirius kunde utnyttja sina lägen på kontringar och ställningen var 3-5 till bortlaget efter första perioden.

Den andra perioden vann Sirius med 2-1 - där FBC Kalmarsunds enda mål kom från William Almlöf.

Med ställningen 5-6 inför den tredje perioden växlade Sundet upp spelet, och när Stjernberg och Forman gjort varsitt mål med 2:38 på klockan valde Sirius att begära timeout. FBC Kalmarsund vann skotten med 13-0 (!) i den avslutade perioden, där Almlöf gjorde mål nummer tre och fyra för både matchen och säsongen. När Filip Stjernberg spelade fram till matchens sista mål gjorde han sin femte poäng för matchen - och han är redan nära att slå sin notering på tio poäng från förra säsongen under denna säsong. Slutresultatet blev 5-10 i FBC Kalmarsunds favör.

Vinsten var säsongens sjätte trepoängare och vi är fortsatt serieledare efter sju spelade omgångar. Nästa vecka väntar Linköping borta på onsdag, och Falun hemma på lördag.