28 Mar 1 match

Matchreferat: Straffseger mot Linköping

22 november 2019 11:28
herr

Efter en förlustsvit på fem raka matcher var det ett revanschsuget FBC Kalmarsund som ställdes mot IBK Linköping i Kalmar Sportcenter på onsdagskvällen.

Detta syntes då FBC rivstartar redan i första minuten när Simon Nilsson släpper ut bollen till Kim Nilsson i fickan som sprätter upp den i första krysset. En härlig start med tanke på att FBC denna säsongen har haft svårt att göra just det där första målet i matcherna. Kalmarsund fortsätter att föra spelet de nästkommande fem minuterna innan en utvisning etiketterad ’för många spelare på plan’ drabbar hemmalaget sex minuter in i första perioden. FBC håller undan men blir präglade av det numerära underläget under de fem minuter som följer då Linköping är laget med mer boll, innan hemmalaget återigen tar över matchen och är det hetare laget. Övertaget spelmässigt speglar även av sig på resultatet då Albin Hedstål pressar en Linköpingsback som tappar bollen till Kevin Haglund, där han vänder upp och hittar en fri Jesper Lindström på bortre. Där kan inga misstag ske och 2-0 är ett faktum. Resultatet står sig perioden ut. Generellt en förstaperiod där Kalmarsund gör det aningen bättre än Linköping som har svårt att skapa de där riktigt farliga målchanserna på Kalmarsund.

Bortalaget startar den andra perioden betydligt starkare än de första och det märks att de inte längre sitter kvar på bussen. Linköping reducerar till 2-1 genom Martin Karlsson 07:18 in i perioden och får en minut senare även spela powerplay, FBC avstår det än en gång. Efter ett bra boxplay växlar FBC upp. Bättre bolltempo och en aning längre anfall gör att hemmalaget är starkare perioden ut och går in till sista periodpausen med uddamålsledning. Ett mål här hade inte varit orättvist. Generellt en ganska chansfattig andraperiod vilket ett mål i mittenperioden styrker.

Precis som i den andra perioden startar bortalaget starkast. En diagonalare hittar fram till en ensam Linköpingsspelare på bortre stolpen till 2-2 efter 1:48 i den tredje perioden. Kalmarsund svarar upp direkt efter kvitteringen och efter en bra period spelmässigt tilldöms FBC en straff när Marcus Johansson blivit upphakad. Tim Nyander får ansvaret att förvalta straffen, men Linköpings målvakt får en fot på bollen och ställningen i matchen är fortsatt 2-2 12:02 in i den sista perioden. Hemmalaget trycker på, men efter slarv i offensiv zon får Linköping en kontring där Kalle i målet räddar första skottet men returen slås in av samma spelare och bortalaget går upp i ledning med 4 minuter kvar av sista perioden. FBC mobiliserar styrkorna för en forcering i slutminuterna som ger resultat. Med 43 sekunder kvar på matchklockan skickar Simon Nilsson in kvitteringen i 6 mot 5 spel vilket är resultatet när signalen för tredje periodens slut ljuder.

När sudden startar märker man att FBC är laget med vind i ryggen efter den sena kvitteringen. Man skapar de farligaste målchanserna och pressar Linköping under hela förlängningen. Två bra målvakter för dagen gör att denna tillställning fortskrider till ett straffavgörande. Kalle Bending i målet räddar Simon Palméns straff, vilket gör att Kim Nilsson kan skjuta hem den extra poängen till Kalmarsund. Inga misstag görs och den extra så välbehövliga poängen stannar i Kalmar.

Tre poäng hade såklart varit att föredra i hemmamötet med Linköping, men det viktiga är att Kalmarsund återigen är tillbaka på vinnarspåret. Att ta med sig från matchen är helt klart det organiserade försvarsspelet som skapar problem för Linköping som inte kommer till jättemånga farliga lägen matchen igenom. Nu på Lördag ställs FBC mot Falun, återigen på hemmaplan. Då kommer försvarsspelet verkligen att sättas på prov. Vi ses i Sportcentret!