Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Intervju med Filip Langer

23 april 2021 10:00
herr

FBC Kalmarsunds senaste nyförvärv Filip Langer presenterades under tisdagen. Det här har han att säga om övergången.


Hur kommer det sig att du valde att ta steget över till Sverige? – Min prioritet har varit att slutföra mina studier, vilket jag förhoppningsvis har gjort nu till sommaren. Så nu vill jag utvecklas som innebandyspelare, men också som människa. Jag känner mig redo för att flytta och ställas inför nya prövningar i livet.

Kan du berätta om kontakten du har haft med Kalmarsund och hur processen har gått till? – Vi har haft kontakt sedan i början av året. De presenterade klubbens långsiktiga plan, vilket imponerade på mig. Jag gillar den utvecklingen klubben har haft under de senaste åren och tror att jag kan vara en del av den fortsatta utvecklingen.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? – Jag försöker vara så mångsidig som möjligt, och vill vara bra på alla delar i spelet. Jag jobbar också hårt för att förbättra mina svagheter. Mina styrkor är det kanske bättre att någon annan svarar på, men jag tycker jag spelar med mycket fart och kreativitet. Men för mig är det viktigt att alltid sträva efter att utvecklas, och jag vill bli bättre för varje dag och träning som går.

Vad har du för förväntningar på att spela i SSL? – Jag hoppas på att jag kan bli en viktig del i Kalmarsund, men också en viktig del i hela ligan och innebandyvärlden. Jag ser fram emot att möta de allra bästa spelarna i världen, och är hoppfull över att det kommer bli den bästa tiden hittills i mitt liv. Jag vill bli en toppspelare i ligan, och för att bli det måste man möta de allra bästa.

Vad var viktigt för dig när du valde mellan klubbar? – De idrottsliga förutsättningarna var viktigast för mig, och det Kalmarsund kunde erbjuda var det bästa för min egna utvecklingen. Men jag gillar också staden och att den ligger nära havet. Jag har hört väldigt mycket bra om Kalmarsunds supportrar och hoppas att få spela framför dem så snart som möjligt. Jag pratade även lite med Filip Forman om Kalmarsund och han hade bara positiva saker att säga om klubben.

Hur ser du på att flytta till ett nytt land, med allt som tillhör det även utanför planen? – För mig har innebandyn alltid varit högsta prioritet, tillsammans med min familj. Och med de sportsliga bitarna på plats så tror jag att det kommer fungera bra även utanför planen för mig.