28 Mar 1 match

Vinst i seriepremiären för Kalmarsund

25 september 2021 17:49
dam

FBC Kalmarsund inledde säsongen på bästa sätt och vann seriepremiären i Allsvenskan Södra mot Warberg IBF i med 11-3.

FBC Kalmarsund - Warberg IBF

11-3 (5-1, 3-1, 3-1)

Målskyttar Kalmarsund: Julia Zachrisson 3, Självmål, Matilda Abramsson, Isabel Aravena, Ida Samuelsson, Ebba Johnson, Ellen Gunnarsson, Sara Waktel, Moa Tschöp

Det märktes att det var nästan ett år sedan Kalmarsund fick spela seriematch när seriepreimären inleddes i ett högt tempo. Hemmalaget visade direkt att man ville framåt och innan två minuter var spelade hade man gjort 1-0 genom Julia Zachrisson som fick presentera sig för hemmapubliken. Warberg var dock snabba med att replikera till 1-1, men Kalmarsund fortsatte att spela offensiv innebandy. Isabel Aravena, Matilda Abramsson och Ida Samuelsson gjorde alla tre varsitt mål innan perioden avslutades med ett självmål från bortalaget som betydde 5-1.

Även den andra perioden dominerades av Kalmarsund som ofta skapade ett tryck mot Warbergs mål. Det gjorde att det öppnades upp en del ytor att kontra på för bortalaget, men Thea Ekholt stod flera gånger för fina räddningar i hemmamålet. Kalmarsund utökade ledningen två gånger om genom först Ebba Johnson och sedan Ellen Gunnarsson. Warberg hittade även de nätet i den andra perioden, men Julia Zachrisson fick avsluta perioden med sitt andra för dagen som betydde 8-2.

Warberg fortsatte att jobba hårt matchen igenom och Kalmarsund hade svårt att få in bollen trots ett spelövertag. Någon som dock inte hade svårt att hitta nätet var Zachrisson som gjorde mål även i tredje perioden och fullbordade sitt hattrick. Warberg gjorde mål även i den tredje perioden innan Sara Waktel gjorde 10-3. Till slut hittade även nyförvärvet och landslagspelaren Moa Tschöp målet när hon fastställde slutresultatet 11-3.

Nästa lördag är det ny hemmamatch för Kalmarsund när Pixbo Wallenstam IBF kommer på besök.