28 Mar 1 match

FBC Kalmarsunds herr- och damlag avancerade i Svenska Cupen

13 september 2022 20:01
fbc

Under helgen spelade herr- och damlaget matcher i den andra omgången av Svenska Cupen. Lagen avancerade till åttondels- och kvartsfinal.

Under fredagen tog herrlaget färjan över till Gotland för ö-derby mot Visby IBK. Efter en stark inledning av matchen och ledning med 1-4 efter halva matchen såg laget ut att gå mot en komfortabel seger. Då växlade Visby upp samtidigt som Kalmarsund tappade i tempo. Visby reducerade flera gånger om och kunde tillslut kvittera med åtta minuter kvar av den tredje perioden. Med knappt fyra minuter kvar kunde lagkapten Anton Nilsson tillslut sätta spiken i kistan efter assist från Filip Langer. Matchen slutade med vinst, 5-6.

Det andra mötet spelades i Färjehallen på Öland under söndagen. Visby var det starkare laget matchen igenom och vann rättvist med 3-6 under ordinarie tid. Det innebar att både lagen hade varsin vinst under ordinarie tid och därför behövdes övertid för att avgöra den andra omgången av Svenska Cupen. Där visade Kalmarsund varför de är ett topplag i Svenska Superligan. Laget pressade Visby under hela övertidsperioden och radade upp målchanser. Trots många målchanser förblev övertidsperioden mållös vilket gjorde att matchen var tvungen att avgöras på straffar. Där gjorde Kim Nilsson, Tobias Lindström och nyförvärvet Dennis Andersson mål samtidigt som Kalle Bending räddade Visbys sista straff. Vinst i straffläggningen med 3-2 och laget är klara för åttondelsfinal i Svenska Cupen. Där ställs laget mot Helsingborg i ett dubbelmöte som spelas under oktober.

Damernas andra omgång av Svenska Cupen avgjordes i ett gruppspel om fyra lag. I grupp B fanns förutom Kalmarsund division 1-laget Munka-Ljungby och de två SSL-konkurrenterna Lund och Malmö.

Munka-Ljungby blev en enkel match för Kalmarsunds damer. Med spel på nästan enbart offensiv planhalva kunde laget vinna med hela 13-1. Backparet Patricia Forsell och Alzbeta Durikova var matchens bästa spelare och gjorde sina första mål för klubben. Under fredagen mötte Kalmarsund Lund hemma i KIFAB Arena. Där fick laget se sig besegrade för första gången sedan 7 mars 2020. Matchen slutade 2-4 i Lunds favör vilket betydda att tre lag i gruppen hade chans att avancera i cupen med en gruppspelsmatch kvar. I den sista matchen mötte laget Malmö i Färjehallen. Båda lagen bjöd på högt tempo men Kalmarsund vann matchen tillslut med 4-1 efter bland annat två mål av lagkapten Matilda Sjödin och många fina räddningar av Thea Ekholt i mål. Trots att tre lag stod på sex poäng vann Kalmarsund gruppen med bäst målskillnad.

I kvartsfinal väntar förra säsongens SM-finalist Pixbo Wallenstam. Matchen spelas i KIFAB Arena den 4 oktober.