Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Patricia Forsell klar för FBC Kalmarsund

8 juni 2022 11:00
dam

Efter sju säsonger och 163 matcher i IBF Falun ansluter den 25-åriga backen till FBC Kalmarsund inför den kommande säsongen.


Under säsongen 2021/2022 stod hon för tre mål och 19 assist för IBF Falun i Svenska Superligan. Nu står det klart att den offensiva backen med landslagsmeriter ansluter till nykomlingen FBC Kalmarsund inför den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen med en option på ytterligare en säsong.

"Det känns otroligt skönt att ha landat i det här beslutet. FBC Kalmarsund är en förening som jag bara har hört gott om och som visade den sidan när jag var nere på besök. Så det känns otroligt kul. Jag valde FBC för att de vill och verkligen visar att det satsar på sin damorganisation, det är inte bara ord utan de visar det även på pappret. De har bra förutsättningar både på och utanför planen som kommer få oss damer att ta större kliv i vår utveckling. Det lockade mig även att de är nykomlingar i SSL, jag ser det bara som något positivt och älskar utmaningar." säger Patricia Forsell om övergången.

Från sin backposition hoppas hon kunna bidra med både högt tempo och många poäng.

"Jag kommer bjuda på mycket fart och fläkt. Jag är en offensiv back så förhoppningsvis gör jag ett och annat mål och ett par sköna assist. Utanför planen är jag väldigt glad, omtänksam och har en massa energi som förhoppningsvis bara bidrar positivt till laget." fortsätter Forsell.

Huvudtränare Viktor Sheffield ser Forsell som en viktig pusselbit i lagbygget inför den kommande säsongen.

"Jag är otroligt glad att Patricia valt att fortsätta sin karriär och utveckling hos oss. Patricia stämmer precis in på profilen vi sökte inför vår första säsong i SSL. Vi kommer få se en back med riktigt bra speed, spelförståelse och driv. Att vi får in mer rutin från SSL och landslag är ett stort plus. Patricia besitter otroligt bra offensiva kvaliteter från sin backplats och med sin snabbhet och fysik blir hon givetvis en viktig kugge i vårt försvarsspel. Det kommer bli grymt att se henne i den cyanblå tröjan i år!" säger Sheffield.

Patrik Klockare Bäck, som arbetar som sportsligt ansvarig i föreningen, är också väldigt nöjd med övergången. Både Klockare Bäck och Forsell har ett långt förflutet i IBF Falun och känner varandra väl.

"Det känns jätteskoj att vi får med Patricia på vår resa. Vi känner varandra från vår tid i Falun väl, och hon kommer passa perfekt in i vårt lagbygge. När det stod klart att det inte blev nån fortsättning i Falun för hennes del var det ingen tvekan från oss. Och i en rak och enkel dialog med hennes rådgivare Daniel Dalbjer så har det gått snabbt och smidigt att få till denna lösningen." säger Klockare Bäck.

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Patricia Forsell!

Fakta:

Tidigare klubb: IBF Falun

Moderklubb: Bjursås IK

Född: 1996-07-12

Position: Back

Fattning: Vänster

Landskamper: 2 A-landskamper för Sverige

29 poäng (5+24) på 34 matcher under säsongen 2021/2022