Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
16 Sep 1 match
Lördag
17 Sep 1 match
Onsdag
21 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Fredag
30 Sep 1 match
Söndag
02 Okt 2 matcher
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Söndag
06 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 2 matcher
Onsdag
23 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 2 matcher

Patricia Forsell klar för FBC Kalmarsund

8 juni 2022 11:00
dam

Efter sju säsonger och 163 matcher i IBF Falun ansluter den 25-åriga backen till FBC Kalmarsund inför den kommande säsongen.


Under säsongen 2021/2022 stod hon för tre mål och 19 assist för IBF Falun i Svenska Superligan. Nu står det klart att den offensiva backen med landslagsmeriter ansluter till nykomlingen FBC Kalmarsund inför den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet över den kommande säsongen med en option på ytterligare en säsong.

"Det känns otroligt skönt att ha landat i det här beslutet. FBC Kalmarsund är en förening som jag bara har hört gott om och som visade den sidan när jag var nere på besök. Så det känns otroligt kul. Jag valde FBC för att de vill och verkligen visar att det satsar på sin damorganisation, det är inte bara ord utan de visar det även på pappret. De har bra förutsättningar både på och utanför planen som kommer få oss damer att ta större kliv i vår utveckling. Det lockade mig även att de är nykomlingar i SSL, jag ser det bara som något positivt och älskar utmaningar." säger Patricia Forsell om övergången.

Från sin backposition hoppas hon kunna bidra med både högt tempo och många poäng.

"Jag kommer bjuda på mycket fart och fläkt. Jag är en offensiv back så förhoppningsvis gör jag ett och annat mål och ett par sköna assist. Utanför planen är jag väldigt glad, omtänksam och har en massa energi som förhoppningsvis bara bidrar positivt till laget." fortsätter Forsell.

Huvudtränare Viktor Sheffield ser Forsell som en viktig pusselbit i lagbygget inför den kommande säsongen.

"Jag är otroligt glad att Patricia valt att fortsätta sin karriär och utveckling hos oss. Patricia stämmer precis in på profilen vi sökte inför vår första säsong i SSL. Vi kommer få se en back med riktigt bra speed, spelförståelse och driv. Att vi får in mer rutin från SSL och landslag är ett stort plus. Patricia besitter otroligt bra offensiva kvaliteter från sin backplats och med sin snabbhet och fysik blir hon givetvis en viktig kugge i vårt försvarsspel. Det kommer bli grymt att se henne i den cyanblå tröjan i år!" säger Sheffield.

Patrik Klockare Bäck, som arbetar som sportsligt ansvarig i föreningen, är också väldigt nöjd med övergången. Både Klockare Bäck och Forsell har ett långt förflutet i IBF Falun och känner varandra väl.

"Det känns jätteskoj att vi får med Patricia på vår resa. Vi känner varandra från vår tid i Falun väl, och hon kommer passa perfekt in i vårt lagbygge. När det stod klart att det inte blev nån fortsättning i Falun för hennes del var det ingen tvekan från oss. Och i en rak och enkel dialog med hennes rådgivare Daniel Dalbjer så har det gått snabbt och smidigt att få till denna lösningen." säger Klockare Bäck.

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Patricia Forsell!

Fakta:

Tidigare klubb: IBF Falun

Moderklubb: Bjursås IK

Född: 1996-07-12

Position: Back

Fattning: Vänster

Landskamper: 2 A-landskamper för Sverige

29 poäng (5+24) på 34 matcher under säsongen 2021/2022