28 Mar 1 match

Storseger hemma mot Höllviken

16 januari 2021 17:50
herr

Det blev en bekväm hemmaseger på lördagen för FBC Kalmarsund när skånska Höllviken trycktes tillbaka med klara 11-4 i KIFAB Arena.

FBC Kalmarsund fick en kanonstart på matchen när Kim Nilsson öppnade målskyttet efter drygt tre minuter i KIFAB Arena när han gjorde sitt 21:a mål för säsongen. Sedan kom 2-0 och 3-0 och av Tobias Lindström och Max Johansson. Höllviken reducerade till 3-1, men hemmalaget exploderade offensivt och hann göra ytterligare fyra mål innan perioden var slut, där de sista tre målen kom inom 35 sekunder.

Glädjande i matchen är att Oliver Samuelsson gjorde sitt första mål i SSL i matchens andra period - och i den tredje perioden gjorde han sitt andra mål. Hans två mål betydde 9-2 och 10-2, och Höllviken kunde göra två reduceringsmål innan Kevin Haglund fastställde slutresultatet till 11-4. Haglund var poängbäst denna match med både två mål och två assist.

Nästa match är borta mot Mullsjö på söndag, 24 januari, och matchstart är klockan 17:00.