Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Stina Nilsson flyttas upp till A-truppen

10 januari 2020 18:20
dam

Forwarden Stina Nilsson, född 2002, har under säsongen tränat regelbundet med A-truppen, och efter en stark höst i division 1 och juniorallsvenskan blir hon nu uppflyttad till den allsvenska truppen permanent.


Viktor Sheffield, huvudtränare:

"Stina har under hösten tränat en gång i veckan med A-truppen och gjort det riktigt bra. I KIFAB Arena-premiären fick Stina chansen att göra debut i allsvenska laget och gjorde detta på ett fantastiskt sätt. "

Hon kom till FBC Kalmarsund inför förra säsongen från Craftstadens IBK Oskarshamn, och hennes moderklubb är IF Ariel. I sin första säsong gjorde hon 20 mål på 19 matcher i division 1, och representerade Småland i SDF-SM för ett år sedan.

"Redan i sin debutsäsong i divison 1 och JAS-laget förra året så visade Stina sina spetsegenskaper som sniper och sin styrka som offensiv spelare. Vi hoppas Stina kommer utvecklas mycket i och med uppflyttningen och vara ett offensivt hot på de allsvenska arenorna under våren. Det är en styrka i föreningen att vi fortsätter utveckla egna talanger till elitlaget", säger Viktor Sheffield om Stina Nilsson.

Denna säsong har Nilsson gjort 5 mål på 7 matcher i division 1, och 10 poäng på 5 matcher i juniorallsvenskan. Hon gjorde debut i allsvenskan i sista matchen innan juluppehållet.

I helgen spelar FBC Kalmarsund borta mot IBF Linköping på lördagen klockan 15:45, och på söndagen mot Linköping IBK. Båda matcherna spelas i Folkungahallen i Linköping. Biljetter till nästa hemmamatch bokar du här.