PIX

Hedersam förlust mot fjolårsfinalisterna

29 oktober 2023 19:00
dam

Damlaget följde upp herrarnas seger under gårdagen med en stark insats mot Pixbo IBK som tyvärr resulterade i noll poäng efter att gästerna avgjort i slutminuten.

Svenska Superligan Dam

Omgång 7

FBC Kalmarsund - Pixbo IBK

5-6 (2-2, 0-3, 3-1)

Målskyttar Kalmarsund: Ida Samuelsson, Alžbeta Ďuríková, Clara Hellgren, Emma Fagerhøi, Dominika Buczek

Publik: 287

Fjolårets kvartsfinalmotstånd tillika silvermedljörer Pixbo var på besök i SBB Arena i den sjunde omgången av SSL. Som bekant spelade FBC i rosa matchställ till förmån för kampen mot bröstcancer.

FBC fick en smakstart på matchen då Ida Samuelsson öppnade målskyttet efter redan efter tre minuters spel. Pixbos replik skulle inte dröja länge och efter halva perioden var det både kvitterat och vänt. Kalmarsund lyckades, genom Alžbeta Ďuríková, kvittera vilket stod sig perioden ut.

I den andra perioden skruvade gästerna upp tempot och lyckades göra tre mål förbi Thea Ekholt. Trots Pixbos spelövertag saknade inte FBC chanser och hade flera försök på mål, där Dominika Buczek var bara en stolpträff ifrån att reducera.

Om Pixbo dominerade den andra perioden, var det omvända roller i sista perioden. Clara Hellgren inledde jakten på kvittering efter 6:05, och Emma Fagerhøi och Dominika Buczek följde upp och avslutade den när det stod 5-5 på tavlan med sex minuter kvar av ordinarie speltid. I slutminuterna stoppade Moa Tschöp en kontring som skulle visa sig vara mycket kostsam. Två minuter på botbänken för Tschöp och Pixbo kunde avgöra matchen med 30 sekunder kvar. FBC hade därefter några jättechanser att kvittera där just nämnda Tschöp hade den bästa i slutsekunderna, men lyckades inte överlista Heini i bortamålet. Pixbo höll ut och tog med sig alla tre poäng hem till Mölnlycke.