KAR

Ribba ut när Kalmarsund föll på hemmaplan

19 november 2022 19:25
dam

FBC Kalmarsund åkte på sin andra raka förlust efter 2-4 på hemmaplan mot Karlstad IBF.

Omgång 9

FBC Kalmarsund - Karlstad IBF

2-4 (1-1, 0-2, 1-1)

Målskyttar Kalmarsund: Moa Tschöp 2

Publik: 287

Andra matchen efter upphållet och tabelltolvan Karlstad kom på besök till ett snöigt Kalmar och KIFAB Arena. I truppen fanns en SSL-debutant i form av Towa Nilsson, född 2005, från klubbens JAS och Division 2-lag.

En slarvig inledning av hemmalaget i båda riktningarna kunde resulterat i ledning för gästerna både två och tre gånger om. Efter cirka tio minuters spel kom Kalmarsunds första kvalificerade målchans efter ett mönsteranfall som avslutades av Ellen Gunnarsson, men ribban stod ivägen den gången. I det efterföljande anfallet kom matchens första mål och det var gästerna som öppnade målskyttet. Kalmarsunds replik kom bara 17 sekunder senare genom Moa Tschöp och 1-1 på tavlan efter de 20 första minuterna.

I den andra perioden har Kalmarsund mycket av spelet men det vill sig inte för hemmalaget och det slarvades i många moment, något som var ett genomgående tema för dagen. I stället var det ett effektivt Karlstad som kunde hitta nätet två gånger om och värmlänningarna kunde gå till pausvila med en 3-1 ledning.

Den sista perioden inleddes med spel numerärt överläge och ett ypperligt läge för FBC i jakten på reducering. Ingen utdelning den gången men Kalmarsund fortsatte föra spelet. Chanser saknades dock inte för något av lagen men fint målvaktsspel från båda lagen höll siffrorna nere. Reduceringen skulle dock komma. Återigen var Moa Tschöp framme och rakade in Matilda Sjödins passning till 2-3 med 12 minuter kvar att spela. Men det var inte hemmalagets eftermiddag och några ramträffar var det närmaste man kom en reducering mot ett effektivt Karlstad som gick upp till 2-4 efter 14:15 som också blev slutresultatet.

Härnäst väntar bortafight mot Malmö FBC på onsdag och redan på lördag är det hemmamatch igen då Täby FC kommer på besök.