Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Max Källerteg till FBC Kalmarsund

20 april 2020 11:00
herr

Max Källerteg gjorde förra säsongen 21 matcher för Lindås i allsvenskan och 10 matcher för Warberg i SSL, och på dessa gjorde han 40 poäng i allsvenskan och 7 poäng i Superligan. Nästa säsong blir det spel i FBC Kalmarsund då han har skrivit på ett tvåårskontrakt.


"Jag valde FBC Kalmarsund för att jag vill utveckla mig som innebandyspelare och som person, och jag kände att FBC Kalmarsund har de förutsättningarna som jag sökte. Jag är väldigt glad att vi kom i mål", säger Max själv om beslutet att skriva på för FBC Kalmarsund.

Han var under våren på plats i Kalmar och hälsade på.

"Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben och kände mig välkommen. Jag kände från första stund att de är en proffsig förening som vill slåss om medaljerna, och där vill jag gärna vara med och bidra."

Både Lindås och Warberg har åkt ur SSL de senaste två åren - men nu har Källerteg en betydligt högre målsättning än så:

"Jag ska snabbt komma in i laget och bidra med det jag kan och är bra på. Jag förväntar mig att vi kommer gå till slutspel. För mig själv så hade det varit väldigt lärorikt och kul att spela ett slutspel i världens bästa liga."

Efter att ha varit med och skjutit upp Lindås till Superligan samma vår som FBC Kalmarsund gjorde detsamma, spelade han säsongen efter 23 matcher med Lindås i SSL.

"Jag skulle beskriva mig som en avig rightspelare som skjuter bra och en som gillar att komma med fart och göra sin gubbe. Jag är säker på att jag kommer utveckla alla delar av mitt spel under min tid i Kalmarsund."

Adam Kallenberg i elitkommittén är nöjd med truppens senaste tillskott:

"Trots sin ringa ålder har han under de senaste säsongerna gäckat motståndarnas backar i både SSL och Allsvenskan med en målfarlighet som är få förunnat. Jag har följt honom noggrant under dessa år och det skall bli synnerligen intressant att få ta del av hans framtida utveckling hos oss. Med Max adderar vi ytterligare en portion ungdomlig spets till en redan framtidssäkrad trupp. Vänsterfickan i KIFAB Arena har fått en ny vicesheriff i vårt senaste nyförvärv, Max Källerteg."

Varmt välkommen till FBC Kalmarsund, Max Källerteg!