Onsdag
23 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Lördag
02 Apr 1 match
Tisdag
05 Apr 1 match
Torsdag
07 Apr 2 matcher
Lördag
09 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Torsdag
14 Apr 1 match
Lördag
16 Apr 1 match
Måndag
18 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match

Klubbchef Per Viberg har ordet

27 april 2022 14:47
fbc

Klubbchef Per Viberg sammanfattar den historiska säsongen 2021/2022. Texten nedan är ett öppet brev från klubbchefen.


Tack Kalmar. Tack Öland.

Vilken resa FBC Kalmarsund har gjort på flera plan. Organisationsmässigt, ekonomiskt och sportsligt. Samtidigt har resan bara börjat. Föreningen har efter fem års målmedvetet arbete mellanlandat på en perrong och snart går tåget vidare till nästa perrong. Fler delmål, mål och drömmar ska och kommer att uppfyllas.

När jag tillträdde som klubbchef i slutet av mars 2017 så omsatte FBC Kalmarsund tre miljoner och hade sponsorintäkter på knappt två miljoner. Sen dess har mycket hänt. Vi har byggt en stark organisation som närmar sig en omsättning på 15 miljoner med sponsorintäkter på över åtta miljoner och som nästa säsong ska öka till minst tio miljoner.

För bara fyra år sen avancerade FBC Kalmarsund till Svenska Superligan efter att ha avgjort den tredje avgörande matchen mot Salem i sudden. I lördags spelade föreningen sin första SM-final, under sin fjärde säsong i ligan. Fyra säsonger! Den resa som FBC Kalmarsund har gjort saknar motstycke. Första säsongen i SSL, tia och nytt kontrakt. Andra säsongen, fyra i serien och inställt slutspel. Tredje säsongen, tvåa och ut i semi och fjärde säsongen, trea i serien och SM-final. För att få lite perspektiv så har Växjö på tio år i ligan två semifinaler och en SM-final, alltså samma som vi lyckats med på fyra år.

Vilket slutspel och vilken kultur vi TILLSAMMANS har byggt på kort tid. Att efter tuffa år med restriktioner få uppleva årets slutspel med matcherna i KIFAB Arena, en avgörande match sju i Fortnox Arena samt finalen i Avicii Arena gör mig mållös. Det stöd, hjärta och engagemang som publiken visat känns helt otroligt. Att vi på fyra säsonger fått uppleva två slutspel, trots att vårt första historiska slutspel blev inställt är helt makalöst.

Den stora snackisen efter SM-finalen var FBC Kalmarsunds stöd och hur det nådde igenom både i arenan och i sändningen. Tack till alla som varit en del av detta. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att nya minnen ska skapas de närmaste åren. Nu kommer vi att börja prata om målsättning och guld i samma mening. Att SVT nämner vårt stöd, vår unika organisation och att vi har ett starkt stöd från näringslivet hör inte till vanligheterna.

Tillsammans kommer FBC Kalmarsund, supportrar och partners vara att räkna med lång tid framöver. Sist men inte minst, tack till både Kalmar Kommun och Mörbylånga Kommun som känner och visar en stolthet över föreningen och det vi bidrar med i samhället och i exponering. Ett fortsatt starkt stöd är avgörande för att etablera sig i toppen.

Jag ser redan fram emot kommande säsong och att ha två lag i världens bästa liga, Svenska Superligan.

Per Viberg,
klubbchef i FBC Kalmarsund