Lördag
28 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Tisdag
11 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Tisdag
25 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Torsdag
05 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Johan Wittberg avslutar karriären

28 mars 2020 09:00
herr

Johan Wittberg har funnits med i herrtruppen sedan 2011 då FBC Kalmarsund bildades. Nu, efter nio säsonger och 210 matcher i FBC Kalmarsund väljer "Witte" att avsluta sin elitkarriär efter en otroligt fin karriär, som kröntes med SSL-avancemanget 2018.


Så här säger Johan Wittberg själv när han får chansen att beskriva sina år i FBC Kalmarsund:

"En fantastisk resa är nu över. Från Lindsdals sporthall som 10-åring med mamma & pappa vid sidan, via Torsås och Schweiz, till SSL inför 1600 personer i KIFAB Arena.

Jag ser tillbaka på en lång karriär där jag fått uppleva så fantastisk mycket roligt och fått lära känna så otroligt många fina människor. Det är lika mycket värt som alla segrar tillsammans.

Höjdpunkten är såklart avancemanget till SSL i Flemminghallen våren 2018 och bussresan och festen som väntade därefter.

Stort tack till alla ledare och lagkamrater genom åren som varit en del av min och till slut FBC Kalmarsunds resa!

Avslutningsvis det största tacket till publiken i Kalmar och Färjestaden! Det har varit ett privilegium att få spela inför er, ni är utan tvekan Sveriges bästa publik!", avslutar Wittberg och tackar publiken.

Totalt blev det nio säsonger, 210 matcher, 144 mål, 132 assist och 276 poäng i FBC Kalmarsunds tröja.

Adam Kallenberg har haft många år ihop med Wittberg.

"Wittberg är den sista i sitt slag, plikttrogen, professionell och sätter alltid laget före jaget. Det har varit en ynnest att fått vara en liten del av hans karriär"

Wittberg har under lång tid varit en framstående spelare i Kalmarsund, men alltid stannat kvar i Kalmar.

"Många har kommit och gått. Att byta klubb är inget för honom, han förstår och värdesätter lojalitet. Ett kontrakt skrev han under på med ett biltak som underlägg", säger Kallenberg om att Wittberg har blivit Kalmarsund och Kalmar troget under så många år.

"Han har förtjänat rubrikerna med en inställning och en arbetsinsats få kunnat matcha. Sprungen ur ett granitblock har han nedkämpat motståndare efter motståndare och vunnit deras respekt. Innebandyns största vader lämnar ett tomrum efter sig", avslutar Adam Kallenberg.

Tack för allt, "Witte"!