Övertidsförlust i seriefinalen - här är förutsättningarna inför avslutningen

2 mars 2020 10:08
dam

På lördagen blev det övertidsförlust för Kalmarsund när IBK Lund besökte Kifab Arena.

Hemmalaget hade ledningen med 2-1 från den första perioden sedan Emelie Rosenqvist och Rebecka Johansson gjort målen för FBC. Johansson gjorde sitt 18:e för säsongen, vilket innebär en tangering av hennes personbästa vad det gäller mål under en säsong. Rosenqvist noterades för säsongens 34:e poäng - denna säsong är hennes poängmässigt bästa sedan hon kom från FBC Malmö för tre år sedan.

Andra perioden förblev mållös, och i början av tredje skulle Lund kvittera till 2-2. Publiken skulle sedan få se matchen gå till övertid, där Lund gjorde det avgörande målet efter 34 sekunder. Det var 218 personer på plats i Kifab Arena - och med ett publiksnitt på 338 är FBC Kalmarsund bäst i allsvenskan södra denna säsong.

Efter denna helg är Kalmarsund nere på tredjeplats med två matcher kvar att spela - och på lördag spelas en oerhört viktig match borta mot Göteborg - laget som just nu finns på andra plats. Vid seger efter full tid eller övertid tar Kalmarsund tillbaka andraplatsen från Göteborg, och har i så fall "allt i egna händer" i sista omgången, där Kalmarsund spelar hemma mot Lindome.

Skulle Göteborg ta tre poäng denna match är de klara för SSL-kval, och Kalmarsund kan således inte ta tillbaka den platsen i den sista omgången.

Om Kalmarsund vinner över Göteborg på övertid hamnar lagen på lika poäng och det blir en fråga om målskillnad - just nu har Kalmarsund +34 och Göteborg +32.

Göteborg spelar borta mot seriejumbon Sävsjö IBK i sista omgången - laget som enbart tagit en poäng under säsongen och är klara för nedflyttning till division 1 sedan länge, vilket gör en Göteborg-seger väldigt trolig i denna match.

Nästa hemmamatch, och sista hemmamatchen i grundserien spelas den den 14 mars mot Lindome. Boka din biljett här!