Ännu en stark sistaperiod av damlaget bäddade för seger hemma mot Åkersberga.

FBC Kalmarsund - Åkerberga IBF

4-3 (2-1, 0-2, 2-0)

Målskyttar Kalmarsund: Ida Samuelsson 2, Molly Sturesson, Amanda Lind

Publik: 153

Nykomlingsmöte väntade när tabelljumbon Åkersberga under lördagen kom på besök i KIFAB Arena. Kalmarsund kommer från två raka förluster mot fjolårets finalist Pixbo. Förlusten var den första i seriespel på drygt två år. Åkersberga i sin tur har haft en tuff inledning med fyra raka förluster och i veckan fick huvudtränaren Rickard Gustafsson lämna jobbet.

Två revanschsugna kom ut till första perioden och det bjöds på böljande spel åt båda hållen. Efter drygt sex minuters spel var det gästerna som öppnade målskyttet efter en fin kontring. Kalmarsund var dock snabba med sin replik då man kvitterade tio sekunder senare. Innan periodens slut skulle Kalmarsund ta ledningen. En fin aktion av Matilda Sjödin längs med sargen avslutades av Ida Samuelsson i slottet och 2-1 till hemmalaget efter 20 spelade minuter.

I mittenakten gick hemmalaget ner sig spelmässigt, något som också märktes på resultattavlan. Åkersberga både kvitterade och gick upp i ledning via mål av Jenna Taivaloja och Hanna Nordstrand.

Till den tredje perioden vaknade hemmalaget och tempot växlades återigen upp i matchen. Inledningsvis var det gästerna som hade bud på att utöka ledningen med bland annat två skott i ramen. Istället för en utökad ledning så vände Kalmarsund spelet via en kontring och bollen landande hos Amanda Lind på kanten som distinkt hittade den bortre maskan och utjämnat i matchen. Efter kvitteringen tog FBC över spelet och hade flertalet lägen att ta ledningen. Efter 14:34 bröt gästernas Therese Gustafsson sig in framför målet och stördes i avslutet som resulterade i straffslag. Men Thea Ekholt höll tätt och fortsatt likaläge med fem minuter kvar att spela. Strax efter straffen fick Ida Samuelsson bollen i slottet, återigen serverad av Matilda Sjödin, och sköt ett skott förbi täck som letade sig hela vägen in i mål. €-3 till hemmalaget som höll undan emot Åkersbergas slutforchering och tre nya poäng in på kontot.

Fjärde vinsten för damerna som i skrivande stund parkerar på en tredjeplats i en haltande tabell. Nästa helg åker damlaget till dalarna för att möta IBF Falun i Guide Arena.