07 Apr 1 match

Kalmarsund en vinst från SSL-spel

3 april 2022 10:00
dam

Kalmarsund van den första matchen i den andra kvalrundan till SSL och är nu bara en vinst från att gå upp till Svenska Superligan. Firma Sjödin/Tschöp var på spelhumör för dagen och låg tillsammans bakom tre av sex mål.

Kval till SSL - Play Off 2 - match 1:3

FBC Kalmarsund - IBK Göteborg

6-2 (4-0, 1-1, 1-1)

1-0 i matcher till Kalmarsund (vinnaren spelar i SSL)

Målskyttar Kalmarsund: Matilda Sjödin 3, Matilda Abrahamsson, Ida Samuelsson, Julia Zachrisson

Play Off 2 med en SSL plats på spel. På andra sidan väntade en välbekant motstånd i seriekonkurenten tillika tabelltvåan IBK Göteborg. Under säsongen vann Kalmarsund båda mötena med 3-10 respektive 14-3. Hemmalaget kom för dagen ut starkt och radade Inledningsvis upp chanser. Det skulle heller inte dröja länge innan målen trillade in. Efter 3.30 öppnade Matilda Sjödin målskyttet och publiken i KIFAB Arena hann knappt sätta sig ner innan hennes namne, Matilda Abrahamsson gjorde 2-0. Efter rivstarten lugnades tempot ner något och Göteborg hade flera bud på reducering men Thea Ekholt var säkerheten själv i hemmamålet och höll tätt. Istället skulle firma Sjödin/Tschöp se till att utöka ledningen till 4-0 innan pausvilan via två snabba mål i slutet av perioden.

I den andra perioden var Kalmarsund fortasatt det spelförande laget men trots det så hade gästerna de farligaste målchanserna via snabba kontringar. Dock skulle Moa Tschöp straffa gästerna när hon gavs tid att vandra in och sikta in sig på en fristående Ida Samuelsson i slottet som rakade in 5-0. Göteborg fick sedan chans via straffslag att få hål på storspelande Thea Ekholt men inte heller då kunde hon överlistas. Reduceringen kom dock 30 sekunder senare och 5-1 var även resultatet inför den sista perioden.

Period tre hade liknande karaktär som den föregående och FBC kontrollerade matchbilden. Julia Zachrisson skrev in sig i protokollet med dryga tio minuter kvar att spela efter en fin aktion där hon bröt sig in framför Göteborgsmålet. Hemmalaget fick kapitulera en gång innan slutsignalen ljöd och slutresultatet blev 6-2. Kalmarsund plockar alltså hem match 1 och är nu bara en seger från SSL-spel nästa säsong. Den platsen kan säkras på torsdag den 7 april när laget beger sig till västkusten och Göteborg. FBC Kalmarsund vill tacka för Ert stöd under säsongen och bjuder därför på bussresan för de supportrar som vill föja med och lyfta laget. Kostnad är endast 100 kronor för matchbiljett och biljetter till det hittar ni här.