Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Seger i målrik match borta mot Fagerhult Habo

5 januari 2021 22:33
Herr

På tisdagskvällen tog FBC Kalmarsunds herrar en trepoängare igen efter att ha förlorat de tre senaste matcherna. FIlip Stjernberg och Kevin Haglund klev fram och var två stora anledningar till segern med varsitt hattrick.


Efter att enbart tre matcher spelats i december månad och att alla dessa tre hade slutat i förlust för FBC Kalmarsund innebar det att senaste segern inför kvällens match kom den 28 november - även då mot Fagerhult Habo.

FBC Kalmarsund kom till matchen utan Simon Nilsson, som är avstängd efter matchen mot Pixbo den 30/12, och William Almlöf, som är utlånad till Täby FC i allsvenskan.

Hemmalaget Fagerhult Habo fick en kanonstart på matchen när rutinerade Isaac Rosén gjorde 1-0 efter bara 35 sekunder av matchen. Första perioden skulle bli målrik, och Kalmarsund svarade genom Filip Stjernberg och tog ledningen genom Kevin Haglund innan Fagerhult kvitterade till 2-2. Efter mål av Källerteg och Wadell kunde FBC Kalmarsund gå till periodvila med 2-4-ledning, trots att man missat två straffar bara i första perioden.

Mittperioden slutade 2-2 när Källerteg och Haglund båda gjorde sitt andra mål för matchen. Jesper Lindström gjorde inget mål denna match - men han spelade fram till tre av målen och står nu på tio assist denna säsong.

I den trejde perioden skadade Kevin Björkström ljumsken - det är i nuläget inte klart hur allvarlig skadan är, men att han är osäker till spel mot Storvreta på hemmaplan på lördag.

Trots att Kalmarsund gjorde 4-7 med drygt 13 minuter kvar av matchen jagade Fagerhult kvittering till både 7-7 och i matchens slutminuter till 8-8, men tack vare två mål av Filip Stjernberg i matchens slut blev resultatet 9-7.

Nästa match för FBC Kalmarsund är hemma mot Storvreta IBK på lördag, den 8 januari med matchstart 17:00.