Lördag
24 Feb 2 matcher
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Söndag
07 Apr 1 match

Marcus Johansson och FBC Kalmarsund skriver nytt kontrakt

2 maj 2020 09:00
herr

Den senaste säsongen blev karriärens hittills mål- och och poängbästa säsong för Marcus Johansson när han spelade samtliga 32 matcher och gjorde 37 mål och 57 poäng totalt. Hans 37 mål var tredje bäst i SSL och hans 11 mål i numerärt överläge var bäst av alla i SSL. Nu är han och FBC Kalmarsund överens om ett nytt ettårskontrakt.


"Det finns många faktorer till varför jag vill fortsätta spela i cyan-tröjan även kommande säsong. Givetvis för att jag älskar att spela i FBCs tröja men också att nuvarande säsong slutade så snöpligt med inställt slutspel, så i slutändan så var det ett enkelt beslut att ta", säger Marcus själv om att förlänga sitt kontrakt.

Efter att ha gjort flera säsonger i Linköping och en säsong i Växjö kom han tillbaka till FBC Kalmarsund inför säsongen 2016/17, samtidigt som Kim Nilsson återvände till Kalmar och Öland.

"Tiden sen jag kom tillbaka till FBC Kalmarsund 2016 har varit fantastisk. Klubben har tagit rejäla kliv under dessa fyra år och den resan har varit väldigt rolig att får vara en del av", säger han om de fyra säsongerna han har spelat sedan han återvände hem

Förra säsongen var karriärens bästa - men vad var det som låg bakom succén?

"Jag hade en hög lägstanivå. Hade egentligen inte några riktiga dippar under säsongen, utan jag bidrog mer. Sen var det mycket stolpe in denna säsongen vilket gör att självförtroendet aldrig får sig någon riktig törn. Givetvis ska grabbarna i laget och dom jag har spelat med också ha cred - är man en spelartyp likt mig så är omgivningen otroligt viktig."

"Både jag och laget ska ta ytterligare kliv nästa säsong. Vi är inte nöjda här, utan detta är bara början." avslutar han när han får frågan om framtiden.

"Du missar 100% av skotten du inte skjuter" är ett klassiskt citat från Wayne Gretzky och detta är något som stämmer till punkt och pricka med attityden hos Marcus Johansson. Att direktskottets okrönte konung förlängt sitt kontrakt betyder naturligtvis mycket för föreningen men samtidigt innebär det att den så framgångsrika förstafemman fortsätter att gäcka motståndarna under kommande säsong. Vi kan bara gratulera hemmapubliken som får nöjet att njuta av SSL:s mest underskattade spelare under ännu en säsong. I paketet Marcus Johansson får vi inte bara målgaranti utan även ett kroppsspråk som får en uppretad spanjor att framstå som en blyg korggosse." säger Adam Kallenberg i elitkommittén om att få behålla Marcus Johansson ytterligare en säsong.

Det nya kontraktet för Marcus Johansson och FBC Kalmarsund sträcker sig över säsongen 2020/21.