07 Apr 1 match

Vidare till semifinal i Svenska Cupen

1 december 2022 00:00
herr

Kalmarsund vann den andra kvartsfinalen av två och avancerar därmed till semifinal. Där väntar antingen Pixbo eller Växjö.

Svenska Cupen - Kvartsfinal 2:2

FBC Kalmarsund - Jönköping IK

9-7 (3-1, 2-3, 4-3)

Målskyttar Kalmarsund: Kevin Björkström 2, Martin Rönnklint 2, Tim Nyander, Kevin Haglund, Filip Stjernberg, Jesper Lindström, Kim Nilsson

Publik: 611

Retur i svenska cupen och premiärmatch med nytt namn på arenan. KIFAB arena har gått ur tiden och ur askan reste sig SBB arena med en nya röd färg. Laget med samma färg i märket, Jönköping IK, stod för motstånd och var även det sista hindret på vägen mot en semifinal.

Den första perioden började i ett högt men slarvigt tempo vilket resulterade i många kontringar åt båda hållen. Det var någon som Tim Nyander tyckte var extra kul och redan efter 3.27 kom handledsskottet som betydde 1-0. Efter denna klassaktion sjönk tempot något och FBC tog tag i spelet. I uppställt anfallsspel nöttes sedan Jönköping ner mer och efter dryga 15 minuter kom även 2-0 genom Martin Rönnklint. Bortalaget hann sedan reducera genom en kontring innan Kevin Björkström slutligen stängde perioden efter en fin upprullning.

Andra perioden var blott 1.40 gammal innan Jönköping återigen hade reducerat efter slarvigt försvarsspel av “Sundet”. Det skulle dock inte dröja länge innan Kevin Björkström återigen hittade nätet efter flera kvalificerade chanser, ännu en gång assisterad av Kim Nilsson. Resterande av perioden påminde mycket om den första med mycket bollinnehav för de blåklädda mot ett lågt stående bortalag. Denna taktik visade sig effektiv för bortalaget då Fredrik Bäckman kontrade in 4-3 efter 11:29. Det böljande spelet fortsatte och det var bara en tidsfråga innan nästa mål skulle falla. Innan sirenen kunde ljuda lyckades båda lagen stå för varsitt mål, först kom 5-3 genom Martin Rönnklint och sedan 5-4 på volley av Oscar Rohlin i Jönköping.

I periodpaus mellan andra och tredje perioden visade föreningen upp sin bredd genom att olika lag i ungdomssektionen hyllades. Lag från både Öland och Kalmar var på plats och fick varma applåder från publiken.

En något försiktigare inledning på tredjeperioden gjorde att målchanserna inte blev lika frekventa. 4.34 in i tredjeperioden ändrades dock detta då Martin Rönnklint efter hög press fick tag på en lös boll och spelade fram Kevin Haglund som kunde göra sitt första mål för dagen. Filip Stjernberg ville inte vara sämre och med 10 minuter kvar kunde anfallaren raka in 7-4 efter ett återigen fint förarbete av Martin Rönnklint. 50 sekunder senare stod även Jesper Lindström för dagens första mål assisterad av radarpartnern Kevin Haglund. Idrottsklubben från Jönköping gav sig dock inte och lyckades både göra 8-5 på straff och sedan 8-6 med sex minuter kvar av period nummer 3. Lagkapten Anton Nilsson kom även han med i målprotokollet innan Jönköping valde att på klassiskt maner byta ut sin målvakt mot en extra utespelare. Detta resulterade i ett 9-7 mål med lite över en minut kvar men efter det kunde Kalmarsund reda ut stormen och med det även avancera till semifinal. Motståndet där blir vinnaren mellan Växjö IBK och Pixbo Wallenstam IBK som avgörs imorgon den 1 december.

Redan till helgen väntar nästa match då Uppsalalaget Hagunda IF kommer på besök i Kalmar. Matchstart då är 15:00 och ni är som alltid varmt välkomna!