Tisdag
06 Apr 1 match
Torsdag
08 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Tisdag
13 Apr 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
03 Okt 1 match
Lördag
09 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Söndag
26 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Söndag
30 Jan 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match

Intensiv landslagshelg för våra spelare

18 oktober 2021 15:00
landslag

FBC Kalmarsund hade trots landslagsuppehållet många spelare i hetluften under helgens landslagssamlingar. Bland annat klev Kim Nilsson upp som den svenske landslagsspelare med flest poäng genom tiderna, och Evelina Petersson gjorde landslagsdebut.


I helgen spelades den årliga turneringen Euro Floorball Tour, där U19- och seniorlandslag från Tjeckien, Sverige, Finland och Schweiz ställdes mot varandra. Herrlandslagen reste till Tjeckien samtidigt som damlandslagen besökte Finland. Från FBC Kalmarsund fanns representanter i svenska herr- och damlandslaget i form av Kim Nilsson, Kevin Haglund och Moa Tschöp. I U19-sammanhang fick Evelina Petersson göra sin landslagsdebut när laget slutade på en andraplats i EFT.

Herrlandslaget gick vinnande ur turneringen genom vinster mot Schweiz och Finland, och trots en förlust mot Tjeckien. Helgens utropstecken var Kim Nilsson som först passerade Anna Wijk som den svenska landslagspelare som har gjort flest poäng i landslaget, innan han även passade på att passera 200-poängstrecket i landslagströjan. Totalt gjorde Nilsson hela sju poäng i helgen, fördelat på fyra mål och tre assist. Även Kevin Haglund hamnade poängprotokollet med ett m¨ål och en assist. Målet var hans första i seniorlandslaget, och det blev även poäng nummer 200 för Nilsson som var den som spelade fram Haglund i powerplay.

Även damlandslaget vann sin turnering när de vann alla tre matcher på ett övertygande sätt. Moa Tschöp gjorde mål i öppningsmatchen mot Schweiz och avslutade helgen med en assistpoäng mot Finland, i en match där man slog grannlandet med hela 10-2.

I Tjeckiens herrlandslag spelade Filip Langer en viktig roll när laget vann mot både Sverige och Finland. I 6-3 vinsten mot Sverige gjorde Langer två mål, och mot Finland blev det ytterligare två poäng. Totalt blev det fyra mål och en assist på tre matcher för Langer. Jan ¨Bürki och hans Schweiz vann den inledande matchen mot Tjeckien men därefter blev det förlust mot både Sveroge och Finland.

Thea Ekholt och Karen Farnes befann sig i Norge på landslagsläger som innehöll internmatcher. Detta var sista landslagsuppehållet innan VM spelas för både herr- och damlandslag om en dryg månad. Dam-VM spelas på hemmaplan för svensk del i Uppsala den 27 november till den 5 december. Herr-VM spelas den 3 till 11 december i Finland.