Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 2 matcher
Måndag
25 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 2 matcher
Torsdag
04 Apr 1 match

Christoffer Suominen lämnar tränaruppraget

2 augusti 2022 12:00
dam

Christoffer Suominen lämnar sitt tränaruppdrag i FBC Kalmarsund och blir förbundskapten för det svenska U19-damlandslaget.


Inför den kommande säsongen kommer Christoffer Suominen att lämna sitt tränaruppdrag i FBC Kalmarsund för att ta över rollen som förbundskapten för det svenska U19-damlandslaget.

Suominen anslöt från svenska mästarna Team Thorengruppen till FBC Kalmarsund under den gångna säsongen och bildade tränarduo tillsammans med Viktor Sheffield. Där radade laget upp segrar och gick obesegrade genom hela grundserien och kvalet till Svenska Superligan. Utöver sitt uppdrag som tränare för FBC Kalmarsunds damlag har Suominen arbetat som sportsligt ansvarig för föreningens ungdomssida, något han kommer att fortsätta med framöver i en halvtidsanställning.

"Det är en stor ära att få möjligheten att verka i landslagsverksamheten och för mig så är det här ett av de största och finaste uppdrag som man kan ha inom svensk innebandy. Jag är otroligt taggad och motiverad att sätta i gång med det arbetet" säger Suominen om rollen som förbundskapten för Sverige.

"Det är givetvis tråkigt att lämna ledaruppdraget kring damlaget i FBC Kalmarsund inför stundande SSL-säsong, men jag är övertygad om att laget går en framgångsrik säsong till mötes. Vill naturligtvis även tacka alla spelare och ledare för denna tiden och samtidigt önska lycka till framöver. Avslutningsvis vill jag även rikta ett tack till organisationen och sportslig ledning för förståelse och konstruktiv dialog." avslutar Suominen.

Viktor Sheffield fortsätter sitt uppdrag som huvudtränare för Kalmarsunds damlag.

"Tråkigt att vi inte fick fortsätta arbetet som vi påbörjat tillsammans. Sen har jag full förståelse att Christoffer tar den här chansen när den dyker upp. Så är jag väldigt glad för hans skull och önskar honom stort lycka till i den nya rollen" säger Sheffield om beskedet.

Vi önskar Christoffer lycka till i sin nya tjänst som förbundskapten.