KAL

Matchboll Kalmarsund efter ännu en övertidsseger

24 mars 2022 21:45
Herr

FBC Kalmarsund tog kommandot i kvartsfinalen och gick upp till en 3-1 ledning efter att man återigen avgjort efter förlängning. Slutresultat blev 5-6 och matchvinnare blev Oliver Samuelsson som satte avgörandet.

Kvarsfinal 4

FC Helsingborg - FBC Kalmarsund

5-6 e.fl. (2-2, 1-1, 2-2, 0-1)

3-1 i matcher till Kalmarsund

Målskyttar Kalmarsund: Jesper Lindström 2, Tobias Lindström, Kevin Haglund, Kim Nilsson, Oliver Samuelsson

Match 4 stod för dörren och denna gång begav sig laget till Skåne och Helsingborg Arena. Hittills har det varit jämna och känslofyllda bataljer som bara har resuterat i hemmavinster. Något som Kalmarsund självklart ville ändra på och man skulle även öppna målskyttet efter 1.20 genom Tobias Lindström, framspelad av Kim Nilsson. Strax därefter skulle dock Helsingborg kvittera. Oliver Johansson stötte, likt Kevin Björkströms avgörande i match 3, in 1-1 vid Kalle Bendings bortre stolpe. Halvvägs in i den första perioden uppstod det gruff framför Kalmarsunds mål efter att en Helsingborgspelare försökte gräva efter bollen hos Kalle Bending. Inte uppskattat hos FBC-spelarna som ville freda sin målvakt. Det hela resulterade i att Tobias Lindström och Fredi Petersson båda visades ut i Matchstraff 2, och båda lagen fick även en varsin två-minutare för hårt spel och tre mot tre väntade. Det skulle dröja till fullt manskap för båda lagen innan vi fick se nästa mål. Helsingborg kontrade in 2-1 och sist på bollen var Linus Nordgren. Bortalaget fick sedan spela av ett numerärt underläge och i samband med att man blev fulltaligt kom kvitteringen. Jesper Lindström kom frispelad mot Jonathan Edling och stänkte dit 2-2.

I den andra perioden kom Kalmarsund ut starkt och fick återigen in en tidig ledningsboll. Jesper Lindström hittade in till Kevin Haglund i slottet som avslutade och 2-3 var ett faktum. Efter det tidiga ledningsmålet var det händelsefattigt och trevande spel. I minut 16 ådrog 2-3 skytten Haglund sig en utvisning och fick sätta sig på botbänken. Något som Helsingborg bara behövde 15 sekunder på sig att förvalta när Linus Nordgren blev tvåmålsskytt och även denna period avslutades i likaläge, 3-3.

Den tredje perioden inleddes, som de föregående, med ett tidigt ledningsmål. Men denna gång var det hemmalagets tur. I en snabb kontring lyfte Linus Nordgren in sitt tredje mål för dagen. Kalmarsunds skulle dock svara snabbt genom Jesper Lindström, framspelad av Filip Stjernberg. Därefter väntande ställningskrig och lagen utbytte inte bara målchanser, utan även mål då både 5-4 och 5-5 kom tätt inpå. Kalmarsund tog sedan kommandat och ägde bollen i stora delar av perioden, men hemmalaget och Jonathan Edling höll tätt. Klockan tickade på och det gjordes inga fler mål under ordinarie tid utan det skulle krävas förlängning för en tredje gång i matchserien för att skilja lagen åt.

I förlängningen utbytte lagen anfall och efter 3.36 kom avgörandet. Oliver Samuelsson drev upp bollen längs kanten och skjöt ett skott som letade sig in bakom Edling och kunde fira att han skjutit hem match 4 med de tillresta supportrarna. Nu har FBC Kalmarsund tre matchbollar och den redan på lördag spelas den första hemma i KIFAB Arena. Biljetter till den drabbningen hittar ni här.