28 Mar 1 match

Storseger i första matchen i arenan

21 december 2019 19:59
dam

På lördagseftermiddagen spelades den första historiska matchen i Kifab Arena när FBC Kalmarsund tog emot Hovslätts IK i allsvenskan södra. Efter den första perioden hade Kalmarsund ledningen med 2-0, och gästerna Hovslätt kom aldrig nära. Slutresultatet blev 10-1 inför hela 1405 åskådare.

Den första målskytten någonsin i arenan blev Kalmarsunds Isabel Aravena, assisterad av Malin Andersson när hon efter 11:51 gjorde 1-0 till hemmalaget. 2-0 kom efter en riktigt fin passning av Emma Andersson fram till Ida Samuelsson som gjorde sitt andra mål denna säsong.

FBC gjorde en bra tredjeperiod och vann den med 3-1, och hade en fin ledning med 5-1 att gå på inför sista perioden.

När den tredje perioden väl startade var det inget snack om vilket lag som var starkast - Kalmarsund gjorde 5-1 och 6-1 innan ens två minuter av perioden var spelade, något som fick Hovslätt att begära timeout. Efter ytterligare tre mål i den sista perioden nådde hemmalaget tvåsiffrigt när Emelie Rosenqvist fastställde slutresultatet 10-1. Rosenqvist som gjorde 2+2 denna match och gick upp till tredjeplatsen i seriens poängliga.

Nästa match är borta mot IBF Linköping den 11 januari, och nästa hemmamatch är den 25 januari mot Fröjered.